JADŁOSPIS - ZIMA W MIEŚCIE
Poniedziałek 10.02.2020
Zupa fasolowa (250-300g)
Makaron z twarogiem, truskawki, śmietana z jogurtem (250-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 11.02.2020
Zupa jarzynowa (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (mięso 180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Buraczki (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Środa 12.02.2020
Zarzutka (250-300g)
Sznycel z drobiu w sezamie (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchew z groszkiem ( 80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
Czwartek 13.02.2020
Barszcz biały (250-300g)
Klopsik w sosie pomidorowym ( mięso 80-90g)
Kasza gryczana (sucha 40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi, kukurydzy ( 80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
Piątek 14.02.2020
Zupa pomidorowa (250-300g)
Steki rybne w chrupiącej panierce (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek (80-150g)
Herbata owocowa z cytryną.
Owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba.
Poniedziałek 17.02.2020
Krupnik (250-300g)
Polędwica w sosie musztardowym (mięso 80-90g)
Ziemniaki ( 150-200g)
Surówka z czerwonej kapusty, jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 18.02.2020
Zupa ogórkowa (250-300g)
Filet z drobiu w sosie curry (mięso 90-100g)
Ryż (suchy 40g)
Surówka z marchwi i jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten,mleko.
Środa 19.02.2020
Zupa zacierkowa (250-300g)
Kotlet pożarski (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Czwartek 20.02.2020
Żurek (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 80-90g )
Kasza jęczmienna (sucha 40g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-120g)
Napój, owoce. Pączki.
Alergeny: seler, gluten, mleko
Piątek 21.02.2020
Barszcz ukraiński (250-300g)
Spaghetti (200-300g)
Ogórek kwaszony
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.