oppman.edu.pl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Start / Stołówka / Aktualny jadłospis

JADŁOSPIS  Marzec 2020 r.


Poniedziałek 02.03

Zupa grochowa z kiełbasą  (250-300g)

Ryż zapiekany z jabłkiem i serkiem waniliowym (200-300g)

Marchew do chrupania.

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko. 

Wtorek 03.03

Krupnik  (250-300g)

Pieczeń schabowa w sosie śliwkowym (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Sałatka z buraków, ogórków, dymki, kopru (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten.

Środa 04.03 

Zupa porowa  (250-300g)

Sznycel z kurczaka  (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Marchew z groszkiem  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.

Czwartek 05.03 

Zupa brokułowo-szpinakowa  (250-300g)

Gulasz z indyka (mięso 80g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona.

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten.

Piątek 06.03

Zupa pomidorowa  (250-300g)

Steki rybne w ziołach  ( 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidory, ogórki, papryka, dymka, mozzarella , pestki (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, mleko, gluten, mleko

Poniedziałek 09.03

Zupa ogórkowa  (250-300g)

Pierogi z mięsem, okrasą 100g

Pierogi ze szpinakiem i serem feta 100g

Surówka z marchwi, chrzanu (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja. 

Wtorek 10.03 

Zupa kalafiorowa  (250-300g

Klopsik z mięsa mieszanego  (mięso 80-90g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Buraczki  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko. 

Środa 11.03

Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa truskawki z jogurtem (2szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soczewica. 

Czwartek 12.03

Zupa zacierkowa (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (mięso 150-200g)

Ziemniaki (150g-200g)

Fasolka szparagowa  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja. 

Piątek 13.03

Zupa pomidorowa  (250-300g)

Kotlet z ryby  (90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba.  

Poniedziałek 16.03

Zupa neapolitańska (250-300g)

Spaghetti z mięsem, pomidory, bazylia (250-300g)

Ogórek kwaszony, owoce.

Napój.

Alergeny: seler, gluten, mleko. 

Wtorek  17.03

Żurek z kiełbasą, jajkiem (250-300g)

Kluski śląskie z gulaszem mięsno-warzywnym (250-300g)

Surówka z kapusty białej, marchwi, dymki (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja. 

Środa  18.03

 Zupa z zielonego groszku (250-300g)

Kotleciki drobiowe w otrębach pieczone (mięso 80-90g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella, pestki (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, jaja, gluten, mleko. 

Czwartek  19.03

Zupa fasolowa z kiełbasą (250-300g)

Kluski leniwe z twarogiem, masło.

Surówka z marchwi, brzoskwiń, ananasa (80-100g)

Herbata owocowa z cytryną.

Alergeny: seler, fasola, gluten, mleko, jaja.

Piątek  20.03

Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)

Steki rybne w ziołach (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Bukiet warzyw, oliwa, pestki dyni (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba. 

Poniedziałek  23.03

Zupa grochowa z wędzonką (250-300g)

Makaron z twarogiem, polewa truskawki z jogurtem (250-300g)

Herbata owocowa.

Kalarepa.

Alergeny: seler, gluten, mleko. 

Wtorek  24.03

Krupnik (250-300g)

Sznycel z drobiu w sezamie (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Fasolka szparagowa żółta/zielona 80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, gluten, seler, mleko. 

Środa  25.03

Zupa jarzynowa (250-300g)

Krokiety z mięsem 2szt.

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, dymka (80-100g)

Herbata owocowa, jogurt.

Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko. 

Czwartek  26.03

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Klopsik w sosie pomidorowym (mięso 80g)

Ryż  (suchy 40g)

Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy, marchwi(80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja. 

Piątek 27.03

Zupa meksykańska  (250-300g)

Naleśniki z twarogiem 2 szt.

Polewa truskawki z jogurtem.

Napój.

Alergeny: fasola, seler, gluten, mleko, jaja. 

Poniedziałek  30.03 

Zupa porowa  (250-300g)

Chili con carne (mięso 80g)

Makaron pene (suchy 40g)

Ogórek kwaszony.

Napój, owoce.

Alergeny:  seler, gluten, mleko.

Wtorek  31.03

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (150-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Brokuły, kalafior, masło, pestki słonecznika (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.

 


JADŁOSPIS
DRUK
ZWROTU NALEŻNOŚCI
ZA NIEWYKORZYSTANE
OBIADY

***KLIKNIJ TUTAJ***


Aktualny Plan lekcji
***KLIKNIJ TUTAJ***


Procedury wydawania:

1. legitymacji szkolnej
2. duplikatów legitymacji i świadectw
***KLIKNIJ TUTAJ***


Wewnętrzny System
Doradztwa Zawodowego
***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt


Klub Szkolny UNICEF

***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt

***KLIKNIJ TUTAJ***


Narodowy Program
Rozwoju Czytelnictwa

***KLIKNIJ TUTAJ***



Ogólnopolski Program
AI Schools&Academy
***KLIKNIJ TUTAJ***


Ogarnij Inżynierię
"Tajemnice
zielonych dachów" 

***KLIKNIJ TUTAJ*** 



Varsavianistyczna Szkoła
***KLIKNIJ TUTAJ***



SZKOLNE KOŁO
WOLONTARIATU



SP 68
honorowy opiekun
hotelu dla dzikich
owadów zapylających

***KLIKNIJ TUTAJ***



ZDROWO I SMACZNIE
***KLIKNIJ TUTAJ***


***KLIKNIJ TUTAJ***


PROMOCJA ZDROWIA
***KLIKNIJ TUTAJ***



Program rządowy
"Książki naszych marzeń"
***KLIKNIJ TUTAJ***