oppman.edu.pl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Start / Strona klasy 1b

JADŁOSPIS WRZESIEŃ 2020

CZWARTEK   03.09 

Zupa fasolowa z kiełbasą  (250-300g)

Ryż zapiekany z jabłkiem i serkiem waniliowym (250-350g)

Napój, marchew do chrupania.

Alergeny: mleko, seler, gluten, 

PIĄTEK  04.09

Kapuśniak  (250-300g)

Spaghetti z rybą (ryba 80-100g)

Ogórek małosolny

Napój, owoce.

Alergeny:mleko, gluten,  seler, ryba.

PONIEDZIAŁEK 07.09

Zupa pomidorowa (250-300g)

Pieczeń schabowa w sosie (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty białej, marchew, papryka, ogórek (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, gluten, mleko.

WTOREK  08.09

Barszcz biały  (250-300g)

Chili con carne (wołowina, pomidory, pieczarki, cebula)- (mięso 80 -90g).

Makaron pene (suchy 40g)

Ogórek, papryka świeża.

Napój,owoce.

Alergeny: seler,gluten,mleko.

ŚRODA 09.09

Zupa grochowa  (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (mięso 180-200g)

Mix sałat, pomidory, mozarella, pestki dyni, oliwa  (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler,gluten.

CZWARTEK 10.09

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami  (250-300g)

Sznycel z drobiu  (mięso 80 -100g)

Ziemniaki  (150-200g)

Fasolka szparagowa, masło (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko ,seler, gluten, jaja.

PIĄTEK 11.09

Zupa  szpinakowo-brokułowa  (150-200g)

Kluski leniwe z twarogiem,masło  (250-300)

Surówka z marchwi i brzoskwiń  (100-150g)

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler,gluten, jaja.

PONIEDZIAŁEK 14.09

Żurek kiełbasą  (250-300g)

Spaghetti z sosem , mięsem(250-300g)

Napój, owoce, sałata rzymska.

Alergeny: mleko, seler, gluten,jajko.

WTOREK  15.09

Zupa z zielonego groszku z ryżem (250-300g)

Polędwica duszona w sosie cebulowym (mięso 80-100g)

Surówka z warzyw mieszanych (100-150g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten.

ŚRODA 16.09

Zupa jarzynowa  (250-300g)

Klopsik z mięsa mieszanego  (mięso 80-90g)

Kasza bulgur  (such.-40g)

Mizeria  z koperkiem   (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.

CZWARTEK 17.09

Zupa pomidorowa (250-300g)

Kotlet schabowy (mięso 80-90g

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, ogórków kwaszonych, kukurydzy (100-150g)

Napój, owoce.

Alergeny:mleko, seler, gluten, jaja, mleko.

PIĄTEK 18.09

Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g)

Naleśniki z twarogiem (2-3szt.)

Polewa truskawowo-jogurtowa.

Napój.

Alergeny :soja, mleko, gluten, seler.

PONIEDZIAŁEK 21.09

Zupa  neapolitańska  (250-300g)

Strogonoff, drobiowy (mięso 80-90g)

Makaron pene  (suchy 40g)

Ogórek małosolny.

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten.

WTOREK 22.09 

Zupa zacierkowa (250-300g)

Klopsik z mięsa mieszanego w sosie pomidorowym (mięso 80-100g)

Kasza gryczana (such. 40g).

Buraczki (80-100g).

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.

ŚRODA 23.09

Zupa porowa  (250-300g)

Filet z drobiu w jarzynach (mięso 80-100g).

Ryż  (such.40g).

Surówka z marchwi i kalarepy (80-100g).

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler,gluten.

CZWARTEK 24.09

Krupnik  (250-300g)

Kotlet schabowy  (mięso 80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.

PIĄTEK 25.09

Zupa farmerska (250-300g).

Steki rybne (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Brokuły, kalafior, pestki dyni.

Napój, owoce.

Alergeny : ryba ,mleko, seler, gluten.

PONIEDZIAŁEK  28.09

Zupa pomidorowa (250-300g)

Kotlet pożarski (mięso 80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka colesław (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.

WTOREK 29.09

Zupa ogórkowa  (250-300g)

Curry z kurczaka z groszkiem zielonym (mięso 80-90g)

Ryż (suchy 40g)

Marchew do chrupania

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

ŚRODA 30.09

Zupa brokułowa z pestkami (250-300g)

Sznycel z kurczaka (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella  (80-100g)

Napój.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

CZWARTEK 01.10

Barszcz ukraiński  (250-300g)

Makaron z twarogiem, polewa truskawki z jogurtem (200-350g)

Napój.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

PIĄTEK 02.10

Zupa fasolowa (250-300g)

Ryba pieczona w sosie serowym (ryba 80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek, dymki, oliwa (80-100g)

Napój.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.

 


Podręczniki
klasy IV-VIII
rok szk. 2019/2020

***Kliknij tutaj***


JADŁOSPIS
WRZESIEŃ
***KLIKNIJ TUTAJ***


Procedury wydawania:

1. legitymacji szkolnej
2. duplikatów legitymacji i świadectw
***KLIKNIJ TUTAJ***


Wewnętrzny System
Doradztwa Zawodowego
***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt


Klub Szkolny UNICEF

***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt

***KLIKNIJ TUTAJ***


Narodowy Program
Rozwoju Czytelnictwa

***KLIKNIJ TUTAJ***



Ogólnopolski Program
AI Schools&Academy
***KLIKNIJ TUTAJ***


Ogarnij Inżynierię
"Tajemnice
zielonych dachów" 

***KLIKNIJ TUTAJ*** 



Varsavianistyczna Szkoła
***KLIKNIJ TUTAJ***



SZKOLNE KOŁO
WOLONTARIATU



SP 68
honorowy opiekun
hotelu dla dzikich
owadów zapylających

***KLIKNIJ TUTAJ***



ZDROWO I SMACZNIE
***KLIKNIJ TUTAJ***


***KLIKNIJ TUTAJ***


PROMOCJA ZDROWIA
***KLIKNIJ TUTAJ***



Program rządowy
"Książki naszych marzeń"
***KLIKNIJ TUTAJ***