Drukuj

Jadłospis

Styczeń 2019


Koszt obiadów 2019 rok

STYCZEŃ 17 obiadów 93,50 zł

LUTY 14 obiadów 77,00 zł

MARZEC 21 obiadów 115,50 zł

KWIECIEŃ 13 obiadów 71,50 zł

MAJ 20 obiadów 110,00 zł

CZERWIEC 13 obiadów 71,50 zł



 Czwartek  03.01.2019

Zupa fasolawa (200-250g)

Ryż zapiekany z jabłkiem, serkiem (200-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Piątek  04.01.2019

Zupa jarzynowa  (200-250g)

Spaghetti z ryby (200- 300g)

Ogórek kwaszony.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, ryba.

Poniedziałek  07.01.2019r.

Zupa meksykańska ( 200-250g)

Kotlet mielony (mięso 80-90g)

Ziemniaki (180-200g)

Surówka z marchwi, jabłek (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, seler, gluten.

Wtorek 08.01.2019

Zupa zacierkowa (200-300g)

Pieczeń schabowa (mięso 90-100g)

Ziemniaki (180-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, jaja.

Środa  09.01.2019

Zupa ogórkowa  (200-250g)

Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)

Ziemniaki  (180-200g)

Buraczki (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.

Czwartek  10.01.2019

Zupa pomidorowa z ryżem (200-250g)

Sznycel z drobiu w sezamie ( mięso 90-100g)

Ziemniaki (180-200g)

Bukiet warzyw (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, sezam, jaja.

Piątek  11.01.2019

Barszcz ukraiński (200-250g)

Naleśniki z twarogiem, truskawki, jogurt (2 szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

Poniedziałek  14.01.2019

Zupa grochowa (200-300g)

Polędwica duszona w sosie musztardowym ( mięso 80-90g)

Ziemniaki (180-200g)

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidor, ogórek, dymka (80-120g)

Napój

Alergeny: mleko, seler, gluten, gorczyca.

Wtorek 15.01.2019

Barszcz biały (200-250g)

Klopsik z mięsa mieszanego (mięso 80-90g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy,dymki (80-120g)

Napój

Alergeny: mleko, seler, jaja, gluten.

Środa 16.01.2019

Krupnik (200-250g)

Kotlet schabowy (mięso 80-90g)

Ziemniaki (180-200g)

Fasolka szparagowa (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, seler, gluten, mleko.

Czwartek 17.01.2019

Zarzutka (200-250g)

Filet z drobiu w jarzynach (mięso 90-100g)

Ryż ciemny (suchy 40g)

Surówka z marchwi i jabłek (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Piątek 18.01.2019

Zupa pomidorowa (200-250g)

Sandacz w sosie koperkowym (ryba 80-100g)

Ziemniaki (180-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek, dymka (80-120g)

Napój.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.

Poniedziałek 21.01.2019

Zupa z soczewicy czerwonej (200-250g)

Kluski leniwe (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-120g)

Napój.

Wtorek 22.01.2019

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (200-250g)

Kotlet pożarski (mięso 80-90g)

Ziemniaki (180-200g)

Sałatka z buraków (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, seler, gluten, mleko.

Środa 23.01.2019

Zupa brokułowo- szpinakowa (200-250g)

Chili con carne (mięso 80g)

Ryż ciemny (suchy 40g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona, dymka (80-100g)

Napój.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Czwartek 24.01.2019

Zupa z zielonego groszku (200-250g)

Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)

Ziemniaki (180-200g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Piątek 25.01.2019

Zupa pomidorowa (200-250g)

Ryba pieczona, sos beszamelowy,ser feta ,pomidory suszone (ryba 90-100g)

Ziemniaki (180-200g)

Brokuły, kalafior, pestki słonecznika (80-120g)

Napój.

0p-[