Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa, kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki, warzywa, owoce.
PONIEDZIAŁEK 03.10
Zupa grochowa z kiełbasą (250-300g)
Gulasz węgierski (mięso 80-90g)
Makaron (suchy 40g)
Surówka z selera, ananasa, rodzynek (80-150g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, soja.
WTOREK 04.10
Zupa neapolitańska, ser żółty, natka (250-300g)
Leczo (pieczarki, papryka kolorowa, cukinia, cebula, pomidory, kiełbasa)-250-300g
Kopytka (150g)
Ogórek małosony
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten ,mleko.
ŚRODA 05.10
Zupa jarzynowa (250-300g)
Schab pieczony w sosie pieczeniowym (90-100g)
Surówka z kwaszonej kapusty (80-150g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 06.10
Zupa pieczarkowa z makaronem (250-300g)
Kotlet pożarski (mięso 80 -100g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchew z groszkiem (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 07.10
Barszcz ukraiński (150-200g)
Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2-3szt.)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PONIEDZIAŁEK 10.10
Zupa z zielonego groszku (250-300g)
Makaron papardelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry (250-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
WTOREK 11.10
Zupa ogórkowa (250-300g)
Polędwica duszona w sosie musztardowym (mięso 80-100g)
Mix sałat, szpinak, roszponka (100-150g)
Kasza gryczana (40g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
ŚRODA 12.10
Zupa z soczewicy (250-300g)
Sznycel z kurczaka (filet 90-100g)
Fasolka szparagowa (80-150g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 13.10
Barszcz biały (250-300g)
Pierogi z mięsem, okrasa (mięso 180-200g)
Surówka z marchwi i chrzanu (80-150g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 14.10 odział przedszkolny
Zupa pomidorowa (250-300g)
Steki rybne (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-150g)
Napój.
Alergeny: soja, mleko, gluten, seler.
PONIEDZIAŁEK 17.10
Zupa zacierkowa (250-300g)
Gyros z warzywami (mięso 80-90g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata lodowa, pomidorki, cebula czerwona (80-150)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
WTOREK 18.10
Zupa kalafiorowa (250-300g)
Klopsik z cielęciny w sosie koperkowo-śmietanowym (mięso 80-90g)
Kasza (such. 40g).
Sałatka z ogórków, dymki, kukurydzy , marchwi (80-100g).
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
ŚRODA 19.10
Zupa porowa (250-300g)
Filet z drobiu w jarzynach (mięso 80-100g).
Kluski śląskie 150g
Surówka z marchwi i kalarepy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler,gluten.
CZWARTEK 20.10
Zupa krem z dyni, pestki (250-300g)
Indyk pieczony w sosie żurawinowym (mięso 80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 21.10
Krupnik , natka (250-300g)
Łosoś pieczony ( 80-100g)
Frytki (150g)
Brokuły, pestki słonecznika (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.
PONIEDZIAŁEK 24.10
Zupa neapolitańska, ser żółty (250-300g)
Chili con carne (mięso 80g)
Makaron (40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy (80-150g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
WTOREK 25.10
Żurek z jajkiem, kiełbasą (250-300g)
Kartacze z okrasą (180g -250g)
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, dymki (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
ŚRODA 26.10
Zupa krem z marchwi, grzanki (250-300g)
Sznycel z kurczaka (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
CZWARTEK 27.10
Zupa meksykańska (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (150-180g)
Frytki (150-200g)
Pikle- sałatka szwedzka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 28.10
Zupa fasolowa (250-300g)
Ryba smażona (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z marchwi i kapusty kwaszonej (80-150g)
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.