W kwietniu mamy 15 obiadów. Koszt jednego obiadu to 10 zł.
Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa, kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki
PONIEDZIAŁEK 03.04
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Spaghetti (mięso 90-100g)
Papryka, ogórek
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
WTOREK 04.04
Zupa z zielonego groszku (250-300g)
Schab pieczony w sosie chrzanowym (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
ŚRODA 05.04
Barszcz biały, jaja (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (mięso 80-90g)
Ryż (suchy 50g)
Mix sałat, ogórki, pomidory koktajlowe, mozzarella (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
CZWARTEK 06.04 – tylko oddział przedszkolny
Zupa zacierkowa (250-300g)
Krokiety z kapustą i pieczarkami 2 szt.
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
PIĄTEK 07.04 – tylko oddział przedszkolny
Zupa porowa (250-300g)
Filet z ryby (100g)
Ziemniaki 150g
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba.
WTOREK 11. 04 – tylko oddział przedszkolny
Zupa jarzynowa (250-300g)
Pierogi z mięsem
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
ŚRODA 12.04
Kapuśniak (250-300g)
Leczo z kurczakiem (200-250g)
Ryż (suchy 40g)
Kalarepa
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 13.04
Zupa pomidorowa, natka (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
PIĄTEK 14.04
Zupa grochowa (250-300g)
Ryba w cieście naleśnikowym (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata, ogórki, rzodkiewki z jogurtem (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, ryba.
PONIEDZIAŁEK 17.04
Zupa ogórkowa (250-300g)
Chili con carne (mięso 90g)
Kasza gryczana (suchy 50g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
WTOREK 18.04
Barszcz biały, kiełbasa, jajko (250-300g)
Kluski leniwe z masłem, bułką tartą (200-250g)
Surówka z marchwi, jabłek (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
ŚRODA 19.04
Zupa pomidorowa (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150 -200 g)
Surówka z kapusty, marchwi, koper, ogórek (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 20.04
Zupa jarzynowa wiosenna (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie curry (mięso 90 -100g)
Ryż paraboliczny (suchy 40g)
Sałata, szczypior, pomidory (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 21.04
Zupa z fasolki szparagowej (250-300g)
Pulpeciki z ryby w sosie pomidorowym z mascarpone, bazylią.
Mizeria z jogurtem, koper (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
PONIEDZIAŁEK 24.04
Zupa kalafiorowa, natka (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 80g)
Ryż paraboliczny (suchy 50g)
Surówka z selerów, rodzynki (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
WTOREK 25.04
Zupa meksykańska (250-200g)
Burgery z cebulką (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata rzymska, pomidory
Napój.
Alergeny: seler, mleko, jaja, gluten.
ŚRODA 26.04
Zupa fasolowa (250-300g)
Zapiekanka włoska (200-300g)
Kalarepa, marchew (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
CZWARTEK 27.04
Zupa krem z zielonego groszku, grzanki (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki, mozzarella (80g)
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, mleko.
PIĄTEK 28.04 – tylko – oddział przedszkolny
Zupa pomidorowa (250-300g)
Steki rybne (80-100g)
Frytki (150g)
Bukiet warzyw.
Napój, owoce
Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja.