W lutym mamy 10 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 100 zł.
Poniedziałek 17.02
Krem z białych warzyw, grzanki (250-300g)
Spaghetti (200-300g)
Papryka czerwona, ogórek.
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 18.02
Zupa ogórkowa (250-300g)
Pulpety w sosie pomidorowym (mięso 100g)
Kasza gryczana (sucha 50g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Środa 19.02
Zupa szczawiowa, jaja (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 100g)
Makaron pene (suchy 50g)
Surówka z buraków, gruszki, ser mozzarella (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
Czwartek 20.02
Zupa z soczewicy (250-300g)
Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z marchwi i kalarepy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Piątek 21.02
Zupa fasolowa (250-300g)
Naleśniki z twarogiem (2 szt.)
Polewa jogurtowa z owocami.
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
Poniedziałek 24.02
Żurek (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)
Ryż paraboliczny (suchy 50g)
Ogórki kwaszone (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Wtorek 25.02
Zupa grochowa (250-300g)
Pierogi z mięsem, okrasą (180-200)
Pierogi ze szpinakiem
Surówka z czerwonej kapusty, jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
Środa 26.02
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (mięso 150-180g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, mozzarella (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Czwartek 27.02
Krem z dyni i marchwi, grzanki (250-300g)
Kotlet schabowy (mięso 80-100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Napój, owoce, pączki.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
Piątek 28.02
Krupnik (250-300g)
Zapiekanka z łososiem, brokuły, ser mozzarella, pomidorki (250-300g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, gluten, mleko