kucharz_2

W listopadzie mamy  19 obiadów.

Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 190 .


Poniedziałek 04.11

Zupa fasolowa z kiełbasą (200 – 250g)

Pierogi z mięsem, szpinakiem (180 – 200g)

Surówka z warzyw mieszanych (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Wtorek 05.11 

Zupa pieczarkowa z makaronem (200 – 250g)

Kotlet schabowy (mięso 90 – 100g)

Ziemniaki (150 – 200g)

Surówka z kapusty pekińskiej, papryka, kukurydza, ogórki (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko.


Środa 06.11 

Zupa tajska z mleczkiem kokosowym (200 – 250g)

Polędwiczki pieczone w sosie śliwkowym (mięso 90 – 100g)

Kopytka (150g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


Czwartek 07.11

Zupa  pomidorowa z makaronem (200 – 250g)

Udziec z kurczaka pieczony (mięso180g)

Ziemniaki (150g)

Mix sałat, rukola, granat, pomidorki koktajlowe, ogórki (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.


Piątek 08.11

Krem z dyni, pestki, grzanki (200 – 250g)

Krokiety z pieczarkami, jajkiem (2szt.)

Sos czosnkowy, ketchup.

Surówka z kapusty czerwonej, jabłek (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


 Wtorek 12.11

Zupa szczawiowa z jajkiem (200 – 250g)

Kluski leniwe z twarogiem, masło (180 – 200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 13.11

Krupnik (200-250g)

Zapiekanka z łososia, makaron, brokuły, pomidory suszone,

 sos śmietanowo-serowy (180 – 250g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, ryba.


Czwartek 14.11

Krem z białych warzyw, kalafiora (200 – 250g)

Sznycel z kurczaka (filet z kurcz.100g)

Ziemniaki (150g)

Buraczki (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Piątek 15.11 

Zupa ogórkowa (200 – 250g)

Leczo z warzywami i kiełbasą (180 – 200g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.


Poniedziałek  18.11

Zupa neapolitańska (250 – 300g)

Gulasz mięsny (mięso 90g)

Makaron pene (suchy 50g)

Surówka z ogórków kwaszonych (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Wtorek 19.11

Zupa meksykańska (200 – 250g)

Pierś z kurczaka z dynią i pieczarkami (mięso 90 – 100g)

Ziemniaki (150g)

Fasolka szparagowa (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.


Środa 20.11

Krem z białych warzyw, grzanki (200 – 250g)

Klopsiki w sosie koperkowym (mięso 90 – 100g)

Kasza gryczana (50g)

Sałatka z buraków, gruszki, ser feta  (80 – 150g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 21.11

Zupa pomidorowa z makaronem (200 – 250g)

Sznycel z piersi kurczaka (90 – 100g)

Ziemniaki (150 – 200g)

Mix sałat, pomidorki, ogórki, pestki słonecznika, mozzarella (80 – 120g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, seler, mleko, gluten.


Piątek 22.11

Barszcz biały, jajko (200 – 250g)

Naleśniki, polewa jogurtowo-owocowa (2szt.)

Surówka z marchwi, brzoskwiń (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Poniedziałek 25.11

Kapuśniak (250 – 300g)

Szynka pieczona w sosie (mięso 100g)

Surówka z selera, rodzynek, ananasa (80 – 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Wtorek 26.11

Krem z białych warzyw (200 – 250g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (180 – 200g)

Ryż (50g)

Kalarepa, ogórek świeży, papryka (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 27.11

Zupa grochowa z kiełbasą (200 – 250g)

Ryż zapiekany z jabłkiem, serek waniliowy (200 – 250g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, mleko.


Czwartek 28.11

Zupa ogórkowa (200 – 250)

Kotlet pożarski (mięso 100g)

Ziemniaki (150g)

Marchewka z groszkiem (80 – 100g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, mleko, seler, gluten


Piątek 29.11

Zupa pomidorowa (200 – 250g)

Ryba po grecku (ryba 100g)

Ziemniaki (150 g)

Sałata z oliwką.

Herbata z cytryną, owoce.

Alergeny: seler, gluten, jaja.

Podobne posty

Skip to content