W listopadzie mamy 19 obiadów.
Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 190 zł.
Poniedziałek 04.11
Zupa fasolowa z kiełbasą (200 – 250g)
Pierogi z mięsem, szpinakiem (180 – 200g)
Surówka z warzyw mieszanych (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 05.11
Zupa pieczarkowa z makaronem (200 – 250g)
Kotlet schabowy (mięso 90 – 100g)
Ziemniaki (150 – 200g)
Surówka z kapusty pekińskiej, papryka, kukurydza, ogórki (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko.
Środa 06.11
Zupa tajska z mleczkiem kokosowym (200 – 250g)
Polędwiczki pieczone w sosie śliwkowym (mięso 90 – 100g)
Kopytka (150g)
Ogórek kwaszony, papryka czerwona (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Czwartek 07.11
Zupa pomidorowa z makaronem (200 – 250g)
Udziec z kurczaka pieczony (mięso180g)
Ziemniaki (150g)
Mix sałat, rukola, granat, pomidorki koktajlowe, ogórki (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek 08.11
Krem z dyni, pestki, grzanki (200 – 250g)
Krokiety z pieczarkami, jajkiem (2szt.)
Sos czosnkowy, ketchup.
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Wtorek 12.11
Zupa szczawiowa z jajkiem (200 – 250g)
Kluski leniwe z twarogiem, masło (180 – 200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 13.11
Krupnik (200-250g)
Zapiekanka z łososia, makaron, brokuły, pomidory suszone,
sos śmietanowo-serowy (180 – 250g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, ryba.
Czwartek 14.11
Krem z białych warzyw, kalafiora (200 – 250g)
Sznycel z kurczaka (filet z kurcz.100g)
Ziemniaki (150g)
Buraczki (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Piątek 15.11
Zupa ogórkowa (200 – 250g)
Leczo z warzywami i kiełbasą (180 – 200g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Poniedziałek 18.11
Zupa neapolitańska (250 – 300g)
Gulasz mięsny (mięso 90g)
Makaron pene (suchy 50g)
Surówka z ogórków kwaszonych (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 19.11
Zupa meksykańska (200 – 250g)
Pierś z kurczaka z dynią i pieczarkami (mięso 90 – 100g)
Ziemniaki (150g)
Fasolka szparagowa (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
Środa 20.11
Krem z białych warzyw, grzanki (200 – 250g)
Klopsiki w sosie koperkowym (mięso 90 – 100g)
Kasza gryczana (50g)
Sałatka z buraków, gruszki, ser feta (80 – 150g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 21.11
Zupa pomidorowa z makaronem (200 – 250g)
Sznycel z piersi kurczaka (90 – 100g)
Ziemniaki (150 – 200g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki, pestki słonecznika, mozzarella (80 – 120g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, seler, mleko, gluten.
Piątek 22.11
Barszcz biały, jajko (200 – 250g)
Naleśniki, polewa jogurtowo-owocowa (2szt.)
Surówka z marchwi, brzoskwiń (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Poniedziałek 25.11
Kapuśniak (250 – 300g)
Szynka pieczona w sosie (mięso 100g)
Surówka z selera, rodzynek, ananasa (80 – 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 26.11
Krem z białych warzyw (200 – 250g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (180 – 200g)
Ryż (50g)
Kalarepa, ogórek świeży, papryka (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 27.11
Zupa grochowa z kiełbasą (200 – 250g)
Ryż zapiekany z jabłkiem, serek waniliowy (200 – 250g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, mleko.
Czwartek 28.11
Zupa ogórkowa (200 – 250)
Kotlet pożarski (mięso 100g)
Ziemniaki (150g)
Marchewka z groszkiem (80 – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, mleko, seler, gluten
Piątek 29.11
Zupa pomidorowa (200 – 250g)
Ryba po grecku (ryba 100g)
Ziemniaki (150 g)
Sałata z oliwką.
Herbata z cytryną, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja.