W maju mamy 17 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 170 zł.
PONIEDZIAŁEK 05.05
Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)
Kluski leniwe, masło (180-220g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń ( 80-100g)
Napój
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja
WTOREK 06.05
Zupa z soczewicy (250-300g)
Bestrogonof (mięso 90g)
Makaron pene (50g)
Surówka z ogórków, papryki świeżej, dymki (80-100g)
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaj
ŚRODA 07.05
Kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Burger drobiowy z serem mozzarella (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata lodowa z melonem, żurawiną (80-100g)
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
CZWARTEK 08.05
Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, jaja, gluten, seler
PIĄTEK 09.05
Zupa fasolowa (250-300g)
Pulpeciki z miruny w kremowym sosie pomidorowym z mascarpone (ryba 80-100g)
Kasza kus-kus (sucha 40-50g)
Surówka z młodej kapusty (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba
PONIEDZIAŁEK 12.05
Barszcz biały (250-300g)
Polędwica w sosie cebulowym (mięso 80g)
Kasza gryczana (sucha kasza 40g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja
WTOREK 13.05 (EGZAMINY 8 KLAS) obiadów nie ma
ŚRODA 14.05 (EGZAMINY) obiadów nie ma
CZWARTEK 15.05 (EGZAMINY) obiadów nie ma
PIĄTEK 16.05
Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)
Steki rybne w ziołach (100g)
Surówka z młodej kapusty (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten
PONIEDZIAŁEK 19.05
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Schab pieczony w sosie śliwkowym (mięso 100g)
Makaron pene (suchy 50g)
Surówka z selerów i ananasów (80-100g)
Napój
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja
WTOREK 20.05
Krem z brokułów i selera naciowego, grzanki (250-300g)
Kotlet mielony (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchew z groszkiem (80-100g)
Napój
Alergeny: mleko, gluten, seler
ŚRODA 21.05
Zupa jarzynowa (250-300g)
Zapiekanka z kapusty młodej, łazanek, szynki (250-300g)
Rogalik drożdżowy
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten
CZWARTEK 22.05
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mizeria, koper (80 -100g)
Napój
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
PIĄTEK 23.05
Zupa grochowa – (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewą truskawkowo-jogurtową (2 szt.)
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
PONIEDZIAŁEK 26.05
Zupa neapolitańska (250-300g)
Spaghetti z mięsem (250-300g)
Papryka, kalarepka
Napój
Alergeny: gluten, seler, mleko
WTOREK 27.05
Zupa ogórkowa (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)
Ryż (suchy 40g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, gluten, mleko
ŚRODA 28.05
Żurek (250-300g)
Wieprzowina szarpana (90-100g)
Kasza bulgur (sucha – 50g)
Ogórek małosolny
Napój, owoce
Alergeny: seler, jaja, mleko, gluten
CZWARTEK 29.05
Botwinka z jajkiem (250-300g)
Pierogi ze szpinakiem
Pierogi z mięsem, okrasą (150-210g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój
Alergeny: mleko, jaja, seler, gluten
PIĄTEK 30.05
Kapuśniak z pomidorami, koper (250-300g)
Makaron z serem białym i świeżymi truskawkami, jogurt (210-300g)
Kalarepa, borówka
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja