kucharz_2

W maju mamy 17 obiadów.

Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 170 .


PONIEDZIAŁEK 05.05

Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)

Kluski leniwe, masło (180-220g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń ( 80-100g)

Napój

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja


WTOREK 06.05

Zupa z soczewicy (250-300g)

Bestrogonof (mięso 90g)

Makaron pene (50g)

Surówka z ogórków, papryki świeżej, dymki (80-100g)

Napój

Alergeny: mleko, seler, gluten,  jaj


ŚRODA 07.05

Kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Burger drobiowy z serem mozzarella (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Sałata lodowa z melonem, żurawiną (80-100g)

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


CZWARTEK 08.05

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Fasolka szparagowa (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, jaja, gluten, seler


PIĄTEK 09.05

Zupa fasolowa (250-300g)

Pulpeciki z miruny w kremowym sosie pomidorowym z mascarpone (ryba 80-100g)

Kasza kus-kus (sucha 40-50g)

Surówka z młodej kapusty (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, gluten,  seler, jaja, ryba


PONIEDZIAŁEK 12.05

Barszcz biały  (250-300g)

Polędwica w sosie cebulowym (mięso 80g)

Kasza gryczana (sucha kasza 40g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja


WTOREK  13.05 (EGZAMINY 8 KLAS) obiadów nie ma

ŚRODA 14.05 (EGZAMINY) obiadów nie ma

CZWARTEK 15.05 (EGZAMINY) obiadów nie ma

PIĄTEK 16.05

Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)

Steki rybne w ziołach (100g)

Surówka z młodej kapusty (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten


PONIEDZIAŁEK 19.05

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Schab pieczony w sosie śliwkowym (mięso 100g)

Makaron pene (suchy 50g)

Surówka z selerów i ananasów (80-100g)

Napój

Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja


WTOREK 20.05

Krem z brokułów i selera naciowego, grzanki (250-300g)

Kotlet mielony (180-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Marchew z groszkiem (80-100g)

Napój

Alergeny: mleko, gluten, seler


ŚRODA 21.05

Zupa jarzynowa (250-300g)

Zapiekanka z kapusty młodej, łazanek, szynki  (250-300g)

Rogalik drożdżowy

Napój

Alergeny:  mleko, seler, gluten


CZWARTEK 22.05

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Mizeria, koper (80 -100g)

Napój

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja


PIĄTEK 23.05

Zupa grochowa –  (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewą truskawkowo-jogurtową (2 szt.)

Napój

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


PONIEDZIAŁEK 26.05

Zupa neapolitańska (250-300g)

Spaghetti z mięsem (250-300g)

Papryka, kalarepka

Napój

Alergeny:  gluten, seler, mleko


WTOREK 27.05

Zupa ogórkowa (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)

Ryż (suchy 40g)

Napój, owoce

Alergeny: seler, gluten, mleko


ŚRODA 28.05

Żurek (250-300g)

Wieprzowina szarpana (90-100g)

Kasza bulgur (sucha – 50g)

Ogórek małosolny

Napój, owoce

Alergeny: seler, jaja, mleko, gluten


CZWARTEK 29.05

Botwinka z jajkiem (250-300g)

Pierogi ze szpinakiem

Pierogi z mięsem, okrasą (150-210g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój

Alergeny: mleko, jaja, seler, gluten


PIĄTEK 30.05

Kapuśniak z pomidorami, koper (250-300g)

Makaron z serem białym i świeżymi truskawkami, jogurt (210-300g)

Kalarepa, borówka

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja

Podobne posty

Skip to content