JADŁOSPIS
CZERWIEC 2022
ŚRODA 01.06 wycieczka klasa 7c, 8c
Zupa kalafiorowa (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 80g)
Kasza bulgur (40g)
Ogórek świeży z koperkiem.
Napój.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
CZWARTEK 02.06 (2b obiad godz.11)
Zupa pieczarkowa z makaronem (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchew z groszkiem (80-150g)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 03.06 ( wycieczka 5a, 5c )
Zupa fasolowa (250-300g)
Makaron z twarogiem, polewą truskawkowo-jogurtową (250-300g)
Napój.
Alergeny: seler, mleko, gluten.
PONIEDZIAŁEK 06.06 wycieczka klasa 3b 3c
Zupa ogórkowa (250-300g)
Polędwica w sosie musztardowym (mięso 80-90g)
Kasza (sucha kasza 40g)
Surówka z marchwi i kalarepy (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
WTOREK 07.06
Botwina (250-300g)
Schab pieczony w sosie chrzanowym (mięso 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty białej, marchwi (80-150g)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
ŚRODA 08.06
Kapuśniak (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym (mięso 90g-100g)
Ryż (40g).
Marchew do chrupania.
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
CZWARTEK 09.06 wycieczka klasa 4a
Żurek (250-300g)
Kotlet mielony pieczony w otrębach (mięso 90-100g).
Ziemniaki (150-200g)
Sałata zielona ,pomidorki (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
PIĄTEK 10.06
Zupa pomidorowa (250-300g)
Ryba smażona (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mizeria z koperkiem (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
PONIEDZIAŁEK 13.06
Barszcz biały (250-300g)
Klopsik w sosie pomidorowym, koper (mięso 90-100g)
Kasza (40g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
WTOREK 14.06 wycieczka klasa 8a
Zupa krem z białych warzyw z grzankami (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, ogórki, pomidorki, mozzarella (80-100g).
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
ŚRODA 15.06 wycieczka klasa 2c 3a 6a 6b 6c
Zupa meksykańska (250-300g)
Kurczak w sosie curry (mięso 90g)
Ryż (suchy 40g).
Ogórek z natką.
Napój ,owoce.
Alergeny: jaja, mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 16.06 ( dzień wolny)
PIĄTEK 17.06 ( dzień wolny od zajęć)
PONIEDZIAŁEK 20.06
Zupa koperkowa (250-300g)
Chili con carne (mięso 80g)
Ryż (suchy 40g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
WTOREK 21.06
Zupa ogórkowa (250-300g)
Indyk pieczony w sosie śmietanowym (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)
Napój.
Alergeny:gluten,seler,mleko.
ŚRODA 22.06
Zupa jarzynowa (250-300g)
Spaghetti (mięso 80g)
Makaron (suchy 40g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler,gluten.
CZWARTEK 23.06
Zupa pomidorowa (250-300g)
Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki, mozzarella (80-150g)
Napój.
Alergeny: mleko, jaja, gluten, seler.