Menu miesięczne

JADŁOSPIS

STYCZEŃ  2022 rok  

 Poniedziałek 10.01.2022

Barszcz ukraiński (250-300g)

Ryż zapiekany z jabłkiem, serek waniliowy (200-300g)

Napój, owoce.

Alergeny : seler, gluten, mleko.

Wtorek 11.01

Krupnik (250-300g)

Spaghetti z mięsem i warzywami (mięso 80g)

Ogórek z natką.

Napój, owoce.

Alergeny :seler, gluten, mleko.

Środa  12.01

Barszcz biały z kiełbasą (250-300g)

Gulasz z indyka (mięso 80-90g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Surówka z kapusty czerwonej, jabłek (80g-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler,mleko, gluten.

Czwartek  13.01

 Zupa  pieczarkowa  (250-300g)

Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Fasolka szparagowa (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, gluten,mleko, jaja.

Piątek 14.01

Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)

Steki rybne (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, natka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten, ryby.

Poniedziałek 17.01

Zupa zacierkowa  (250-300g)

Klopsik z mięsa mieszanego (mięso 80-100g)

Makaron pene (suchy 40g)

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, ogórka, fasolki czerwonej (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja.

Wtorek  18.01

Żurek z wędzonką (250-300g

Pierogi z mięsem, okrasą (180-200)

Surówka z marchwi i chrzanu (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten.,jaja,mleko.

Środa 19.01

Zupa ogórkowa (250-300g)

Filet z indyka pieczony( mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Buraczki  (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.

Czwartek 20.01

Zupa dyniowa ,pestki  (250-300g)

Polędwiczki w sosie cebulowym  (mięso 80- 100g)

Kasza bulgur (sucha 40g)

Brokuły, peski słonecznika (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten.

Piątek 21.01

Zupa fasolowa z kiełbasą (250-300g)

Naleśniki z twarogiem -2szt.

Polewa truskawkowa z jogurtem.

Napój, owoce

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.

Poniedziałek  24.01

Zupa jarzynowa (250-300g)

Gulasz z indyka (mięso 80-90g)

Makaron pene (suchy 40g)

Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, mleko, gluten.

Wtorek  25.01

Zupa brokułowo – szpinakowa (250-300g)

Kotlet schabowy (80-90g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka colesław 80-100g

Napój, owoce.

Alergeny :seler, mleko, gluten, jaja.

Środa  26.01

Zupa grochowa z kiełbasą (250-300g)

Pierogi leniwe z twarogiem, masło (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko ,gluten, jaja.

Czwartek  27.01

Zupa z fasolki szparagowej (250-300g)

Filet z drobiu w sosie curry (mięso 90-100g)

Ryż (suchy 40g)

Mix sałat, pomidorki, ogórki świeże , mozzarella (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten.

Piątek  28.01

Zupa pomidorowa (250-300g)

Ryba smażona 100g

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, mleko, gluten, jaja.

Skip to content