W grudniu mamy 15 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 150 zł.
Poniedziałek 04.12
Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)
Pierogi leniwe, masło (180-200g)
Surówka z marchwi, kalarepy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten,
Wtorek 03.12
Zupa jarzynowa (250-300g)
Polędwiczki w sosie musztardowo-cebulowym (mięso 100g)
Kasza bulgur (sucha40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi, kukurydzy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, mleko, seler.
Środa 04.12
Zupa fasolowa z kiełbasą (250-300)
Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, pomidorki, sos serowy) 250-300g
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, ryba.
Czwartek 05.12
Krem z dyni, grzanki, pestki (250-300g)
Udko z kurczaka pieczone (180g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Piątek 06.12
Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)
Pizza, soczek.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
Poniedziałek 09.12
Zupa zacierkowa (250-300g)
Gulasz (mięso-100g)
Makaron pene
Buraczki zasmażane (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Wtorek 10.12
Zupa neapolitańska (250-300g)
Pulpeciki w sosie pomidorowym (mięso 100g)
Ryż (suchy 40g)
Surówka z selera, ananasa, rodzynki (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Środa 11.12
Barszcz biały, jajko, kiełbasa (250-300g)
Krokiety z pieczarkami i kapustą (2 szt.)
Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Czwartek 12.12
Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)
Sznycel z piersi kurczaka (mięso-100g)
Ziemniaki (150g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Piątek 13.12
Zupa grochowa (150-200g)
Naleśniki z twarogiem,
polewa (truskawki, jogurt) – 2szt.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Poniedziałek 16.12
Krupnik (250-300g)
Spaghetti (mięso 90-100g)
Papryka świeża, ogórki (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jajko.
Wtorek 17.12
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Kotlet schabowy (mięso 100g)
Ziemniaki (150g)
Mix sałat, pomidory, ogórki, mozzarella (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 18.12
Barszcz czerwony (250-300g)
Łazanki z kapustą, pieczarkami, wędzonką (250-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten., jaja.
Czwartek 19.12
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Schab karkowy, pieczony w sosie śliwkowym (mięso 100g)
Kopytka (150g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.
Piątek 20.12
Zupa pomidorowa (250-300g)
Steki rybne (100g)
Frytki (150g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, gluten, seler.