kucharz_2

W grudniu mamy 15 obiadów.

Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 150 .


Poniedziałek 04.12

Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)

Pierogi leniwe, masło (180-200g)

Surówka z marchwi, kalarepy (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten,


Wtorek 03.12

Zupa jarzynowa (250-300g)

Polędwiczki w sosie musztardowo-cebulowym (mięso 100g)

Kasza bulgur (sucha40g)

Surówka z ogórków  kwaszonych, marchwi, kukurydzy (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, mleko, seler.


Środa 04.12

Zupa fasolowa z kiełbasą (250-300)

Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, pomidorki, sos serowy) 250-300g

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten,  seler, ryba.


Czwartek 05.12

Krem z dyni, grzanki, pestki (250-300g)

Udko z kurczaka pieczone (180g)

Ziemniaki (150g)

Surówka z kapusty pekińskiej (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.


Piątek 06.12

Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)

Pizza, soczek.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.


Poniedziałek 09.12

Zupa zacierkowa (250-300g)

Gulasz (mięso-100g)

Makaron pene

Buraczki zasmażane (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Wtorek 10.12

Zupa neapolitańska (250-300g)

Pulpeciki w sosie pomidorowym (mięso 100g)

Ryż (suchy 40g)

Surówka z selera, ananasa, rodzynki (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Środa  11.12

Barszcz biały, jajko, kiełbasa (250-300g)

Krokiety z pieczarkami i kapustą (2 szt.)

Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Czwartek  12.12

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Sznycel z piersi kurczaka (mięso-100g)

Ziemniaki (150g)

Fasolka szparagowa (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Piątek  13.12

Zupa grochowa (150-200g)

Naleśniki z twarogiem,

polewa (truskawki, jogurt) – 2szt.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Poniedziałek 16.12

Krupnik (250-300g)

Spaghetti (mięso 90-100g)

Papryka świeża, ogórki (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jajko.


Wtorek 17.12

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Kotlet schabowy (mięso 100g)

Ziemniaki (150g)

Mix sałat, pomidory, ogórki, mozzarella (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 18.12

Barszcz czerwony (250-300g)

Łazanki z kapustą, pieczarkami, wędzonką (250-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten., jaja.


Czwartek 19.12

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Schab karkowy, pieczony w sosie śliwkowym (mięso 100g)

Kopytka (150g) 

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.


Piątek 20.12

Zupa pomidorowa (250-300g)

Steki rybne (100g)

Frytki (150g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, gluten, seler.        

Podobne posty

Skip to content