W czerwcu mamy 13 obiadów. Koszt jednego obiadu to 10 zł.
Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa, kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki
CZWARTEK 01.06
Zupa z kapusty młodej z pomidorami, koper (250-300g)
Naleśniki z twarogiem polewa jogurtowa z truskawkami (2szt.)
Lemoniada cytrynowa z miodem, miętą.
Czekolada.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 02.06
Zupa jarzynowa, koper (250-300g)
Steki rybne w ziołowej panierce (100g)
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, koper (80-100g)
Ziemniaki (150g)
Soczek jabłko -wiśnia
Alergeny: seler, mleko, gluten, ryba.
PONIEDZIAŁEK 05.06
wycieczka klasa 1a 1b 2a (47 osób)
Zupa ogórkowa (250-300g)
Polędwica w sosie musztardowym (mięso 80-90g)
Kasza bulgur (sucha kasza 40g)
Surówka z kalafiorów, papryki czerwonej, czosnek, jogurt (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
WTOREK 06.06
Zupa zacierkowa (250-300g)
Schab pieczony w sosie chrzanowym (mięso 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata, pomidorki z oliwką, koper (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
ŚRODA 07.06
Zupa grochowa (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90g-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mizeria ( 80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja
PONIEDZIAŁEK 12.06
Zupa fasolowa (250-300g)
Pierogi z mięsem (180-200g)
Surówka z marchwi, selera (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.
WTOREK 13.06
Zupa pomidorowa (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata, rzodkiewki, dymka (80-100g).
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
ŚRODA 14.06
Zupa z soczewicy (250-300g)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)
Ryż paraboliczny (suchy50g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 15.06
wycieczka 3a, 3b (35 osób)
Brokułowo-szpinakowa (250-300g)
Kotlet schabowy (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Buraczki (80-150g)
Napój, kalarepa.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 16.06
Zupa ogórkowa (250-300g)
Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, ser mozzarella, śmietana (200-300g)
Napój, marchew do chrupania.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
PONIEDZIAŁEK 19.06
Barszcz biały (250-300)
Gulasz z indyka (mięso 80-90g)
Makaron (suchy -50g)
Mizeria (80-100)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
WTOREK 20.06
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałata, pomidorki, ogórki ser mozzarella (80-100g)
Napój.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
ŚRODA 21.06
Zupa jarzynowa (250-300g)
Spaghetti (mięso 80g)
Makaron (suchy 40g)
Ogórek małosolny, natka
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.