W czerwcu mamy 13 obiadów. Koszt jednego obiadu to 10 zł.


Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa, kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki


CZWARTEK 01.06

Zupa z kapusty młodej z pomidorami, koper (250-300g)

Naleśniki z twarogiem polewa jogurtowa z truskawkami (2szt.)

Lemoniada cytrynowa z miodem, miętą.

Czekolada.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


PIĄTEK 02.06

Zupa jarzynowa, koper (250-300g)

Steki rybne w ziołowej panierce (100g)

Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, koper (80-100g)

Ziemniaki (150g)

Soczek jabłko -wiśnia

Alergeny: seler, mleko, gluten, ryba.


PONIEDZIAŁEK 05.06

wycieczka klasa 1a 1b 2a   (47 osób)

Zupa ogórkowa (250-300g)

Polędwica w sosie musztardowym (mięso 80-90g)

Kasza bulgur (sucha kasza 40g)

Surówka z kalafiorów, papryki czerwonej, czosnek, jogurt (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


WTOREK  06.06

Zupa zacierkowa (250-300g)

Schab pieczony w sosie chrzanowym (mięso 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Sałata, pomidorki z oliwką, koper (80-100g)

Napój.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


ŚRODA 07.06

Zupa grochowa (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 90g-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Mizeria  ( 80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, gluten,  mleko, jaja


PONIEDZIAŁEK 12.06
Zupa fasolowa (250-300g)

Pierogi z mięsem (180-200g)

Surówka z marchwi, selera (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.


WTOREK 13.06

Zupa pomidorowa (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Sałata, rzodkiewki, dymka (80-100g).

Napój.

Alergeny: mleko, gluten, seler.


ŚRODA 14.06

Zupa z soczewicy  (250-300g)

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)    

Ryż paraboliczny (suchy50g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK  15.06
wycieczka 3a, 3b (35 osób)

Brokułowo-szpinakowa (250-300g)

Kotlet schabowy (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Buraczki (80-150g)

Napój, kalarepa.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


PIĄTEK  16.06

Zupa ogórkowa  (250-300g)

Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, ser mozzarella, śmietana (200-300g)

Napój, marchew do chrupania.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


PONIEDZIAŁEK  19.06

Barszcz biały (250-300)

Gulasz z indyka (mięso 80-90g)

Makaron (suchy -50g)

Mizeria  (80-100)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


WTOREK  20.06

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Sznycel z kurczaka  (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Sałata, pomidorki, ogórki ser mozzarella (80-100g)

Napój.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


ŚRODA  21.06

Zupa jarzynowa (250-300g)

Spaghetti (mięso 80g)

Makaron (suchy 40g)

Ogórek małosolny, natka

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Podobne posty

Skip to content