W maju mamy 17 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 170 zł.
PONIEDZIAŁEK 02.06
Zupa fasolowa (250-300g)
Steki rybne (100 g)
Ziemniaki młode, masło, koper (150 g)
Surówka z młodej kapusty, koper, olej (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, mleko, gluten
WTOREK 03.06
Zupa brokułowo-szpinakowa (250-300g)
Polędwica w sosie (mięso, 90-100g)
Kasza gryczana (sucha, 50g)
Surówka z kalafiorów, czosnek, jogurt (80-100g)
Napój
Alergeny: seler, gluten, mleko
ŚRODA 04.06
Zupa z soczewicy (250-300g)
Krokiety z kurczakiem i warzywami (1- 2 szt.)
Ogórek małosolny (80-100g)
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
CZWARTEK 05.06
Krem z zielonego groszku, grzanki (250-300g)
Curry z piersi kurczaka (mięso, 100g)
Ryż (suchy, 50 g)
Mix sałat, pomidorki, pestki słonecznika (80-100g)
Napój
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja
PIĄTEK 06.06
Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)
Naleśniki z serem, polewa truskawkowo-jogurtowa (2szt.)
Napój
Alergeny: seler, ryba, gluten, mleko
PONIEDZIAŁEK 09.06
Barszcz biały (250-300g)
Klopsiki w sosie pomidorowym (mięso, 100g)
Makaron (suchy 50g)
Surówka z młodej kapusty, koper, olej (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja
WTOREK 10.06
Zupa grochowa (250-300g)
Carbonara z szynką i szparagami (200-300g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
ŚRODA 11.06
wycieczka 2a 2b 3a
Zupa jarzynowa (250-300g)
Schab pieczony w sosie (mięso 90-100g)
Kopytka (150g)
Sałata masłowa, ogórki, pomidorki, koper (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten
CZWARTEK 12.06
Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (mięso, 180g)
Ziemniaki (150g)
Mizeria, koper (80g-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
PIĄTEK 13.06
wycieczka 1b, 1c, 3b
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Zapiekanka: makaron, łosoś, brokuły, pomidorki ser mozzarella, śmietana (200-300g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, ryba
PONIEDZIAŁEK 16.06
Krupnik (250-300)
Spaghetti (mięso, 90-100g)
Papryka, kalarepka
Napój, owoce
Alergeny: gluten, seler, mleko
WTOREK 17.06
Krem z białych warzyw, grzanki (250-300g)
Wieprzowina szarpana w sosie własnym (mięso, 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Sałatka z buraczków, pestki słonecznika (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: gluten, seler, mleko
ŚRODA 18.06
Zupa zacierkowa (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso, 100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
Poniedziałek 23.06
Zupa grochowa (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2szt.)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten
Wtorek 24.06
Barszcz czerwony (250-300g)
Zapiekanka z łazankami, kapustą młodą, szynką (200-300g)
Napój. Owoce
Alergeny: seler, gluten, mleko
Środa 25.06
Barszcz biały z kiełbasą, jajkiem (250-300g)
Gyros z kurczaka, sos czosnkowy (mięso 100g)
Ryż (suchy – 50g)
Mix sałat, ogórki, pomidory, sos winigrett (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
Czwartek 26.06
Zupa pomidorowa (250-300g)
Kotlet schabowy (mięso, 90-100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, jaja, seler, gluten