kucharz_2
Poniedziałek 03.11

Zupa meksykańska –  (200-250g)

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, serek waniliowy –  (250-300g)

Napój, owoce, kalarepka.

Alergeny : mleko, seler, gluten.


Wtorek 04.11

Zupa pieczarkowa   (200-250g)

Spaghetti   (mięso 90g)

Papryka świeża, kalarepka do chrupania.

Napój, owoce.

Alergeny : gluten, seler, mleko.


Środa  05.11

Zupa  jarzynowa –  (200-250g)

Polędwiczki pieczone w sosie śliwkowym  –  (mięso 90-100g)

Kopytka –  150g

Ogórek kwaszony, papryka czerwona – (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.


Czwartek   06.11

Zupa  pomidorowa z makaronem  (200-250g)

Udziec z kurczaka pieczony  –  (mięso180g)

Ziemniaki –  (150g)

Mix sałat, rukola, granat, pomidorki koktajlowe, ogórki (80-100g)

Napój ,owoce.

Alergeny :gluten, seler, mleko, jaja.


Piątek 07.11

Krem z dyni, pestki, grzanki –  (200-250g)

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z mięsem   – ( 2szt.)

Surówka z warzyw mieszanych  – (80-100g)

Napój , owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.


 Środa  12.11

Zupa  fasolowa z kiełbasą   –   (200-250g)

Naleśniki z twarogiem  – 2 szt.

Napój, owoce, marchew do chrupania.

Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 13.11

Krem z buraków z kozim serem  –   (200-250g)

Gulasz z indyka z warzywami  –   (mięso 90-100g)

Kasza bulgur  –  (sucha -50g)

Ogórki kwaszone.

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Piątek 14.11 

Zupa pomidorowa z makaronem  –   (200-250g)

Ryba smażona w sosie greckim z warzywami  – ( 180-200g)

Ziemniaki – 150g

Napój, owoce, warzywa.

Alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba.


Poniedziałek  17.11

Zupa neapolitańska –   (250-300g)

Gulasz po węgiersku –  (mięso 90g)

Placki ziemniaczane

Surówka z ogórków kwaszonych – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.

Napój, owoce.


Wtorek 18.11

Barszcz ukraiński   –  (200-250g)

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce  – (mięso -100g)

Ziemniaki zapiekane –   ( 150g)

Fasolka szparagowa   (80-100g)

Napój , owoce.

Alergeny :mleko, gluten, seler.


Środa 19.11

Zupa zacierkowa –   (200-250g)

Klopsiki w sosie koperkowym –  (mięso90-100g)

Kasza gryczana     – (sucha -50g)

Sałatka z buraków, gruszki, ser feta   –    (80-150g)

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 20.11

Zupa grochowa   –  (200-250g)

Sznycel z piersi kurczaka – (90-100g)

Ziemniaki  –  (150-200g)

Mix sałat, pomidorki, ogórki, pestki słonecznika, mozzarella  –   (80-120g)

Napój ,owoce.

Alergeny :jaja, seler, mleko, gluten.


Piątek 21.11

Krupnik   –   (200-250g)

Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, pomidory, suszone o oleju)

Sos śmietanowo  – serowy  –   (250-300g)

Napój ,owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.


Poniedziałek 24.11

Kapuśniak z pomidorami  –  (250-300g)

Szynka pieczona w sosie ( mięso 100g)

Surówka z selera, rodzynek, ananasa (80-100g)

Makaron pene – (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, gluten, mleko.


Wtorek 25.11

Żurek  (200-250g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (180-200g)

Ryż (50g)

Kalarepa, ogórek świeży ,papryka  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 26.11

Zupa forszmak z kurczakiem –   (200-250g)

Pierogi z serem, pierogi ze szpinakiem i serem, masło –  (180-200g)

Surówka z marchwi, jabłek –  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten, mleko.


Czwartek  27.11

Zupa jarzynowa –   (200-250)

Befsztyk z mięsa indyczego  –  (mięso 100g)

Ziemniaki (150g)

Mizeria  – ( 80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny : jaja, mleko, seler, gluten


Piątek 28.11

Zupa pomidorowa –  (200-250g)

Steki rybne –  ( ryba100g)

Ziemniaki   –  (150g)

Mix sałat, pomidorki, ogórki   – 80-100g

Herbata z cytryną, owoce.

Alergeny : , seler, gluten, jaja, ryba.

Podobne posty

Skip to content