Poniedziałek 03.11
Zupa meksykańska – (200-250g)
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, serek waniliowy – (250-300g)
Napój, owoce, kalarepka.
Alergeny : mleko, seler, gluten.
Wtorek 04.11
Zupa pieczarkowa (200-250g)
Spaghetti (mięso 90g)
Papryka świeża, kalarepka do chrupania.
Napój, owoce.
Alergeny : gluten, seler, mleko.
Środa 05.11
Zupa jarzynowa – (200-250g)
Polędwiczki pieczone w sosie śliwkowym – (mięso 90-100g)
Kopytka – 150g
Ogórek kwaszony, papryka czerwona – (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Czwartek 06.11
Zupa pomidorowa z makaronem (200-250g)
Udziec z kurczaka pieczony – (mięso180g)
Ziemniaki – (150g)
Mix sałat, rukola, granat, pomidorki koktajlowe, ogórki (80-100g)
Napój ,owoce.
Alergeny :gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek 07.11
Krem z dyni, pestki, grzanki – (200-250g)
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety z mięsem – ( 2szt.)
Surówka z warzyw mieszanych – (80-100g)
Napój , owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 12.11
Zupa fasolowa z kiełbasą – (200-250g)
Naleśniki z twarogiem – 2 szt.
Napój, owoce, marchew do chrupania.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 13.11
Krem z buraków z kozim serem – (200-250g)
Gulasz z indyka z warzywami – (mięso 90-100g)
Kasza bulgur – (sucha -50g)
Ogórki kwaszone.
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Piątek 14.11
Zupa pomidorowa z makaronem – (200-250g)
Ryba smażona w sosie greckim z warzywami – ( 180-200g)
Ziemniaki – 150g
Napój, owoce, warzywa.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba.
Poniedziałek 17.11
Zupa neapolitańska – (250-300g)
Gulasz po węgiersku – (mięso 90g)
Placki ziemniaczane
Surówka z ogórków kwaszonych – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Napój, owoce.
Wtorek 18.11
Barszcz ukraiński – (200-250g)
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce – (mięso -100g)
Ziemniaki zapiekane – ( 150g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój , owoce.
Alergeny :mleko, gluten, seler.
Środa 19.11
Zupa zacierkowa – (200-250g)
Klopsiki w sosie koperkowym – (mięso90-100g)
Kasza gryczana – (sucha -50g)
Sałatka z buraków, gruszki, ser feta – (80-150g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 20.11
Zupa grochowa – (200-250g)
Sznycel z piersi kurczaka – (90-100g)
Ziemniaki – (150-200g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki, pestki słonecznika, mozzarella – (80-120g)
Napój ,owoce.
Alergeny :jaja, seler, mleko, gluten.
Piątek 21.11
Krupnik – (200-250g)
Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, pomidory, suszone o oleju)
Sos śmietanowo – serowy – (250-300g)
Napój ,owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Poniedziałek 24.11
Kapuśniak z pomidorami – (250-300g)
Szynka pieczona w sosie ( mięso 100g)
Surówka z selera, rodzynek, ananasa (80-100g)
Makaron pene – (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny :seler, gluten, mleko.
Wtorek 25.11
Żurek (200-250g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (180-200g)
Ryż (50g)
Kalarepa, ogórek świeży ,papryka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 26.11
Zupa forszmak z kurczakiem – (200-250g)
Pierogi z serem, pierogi ze szpinakiem i serem, masło – (180-200g)
Surówka z marchwi, jabłek – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten, mleko.
Czwartek 27.11
Zupa jarzynowa – (200-250)
Befsztyk z mięsa indyczego – (mięso 100g)
Ziemniaki (150g)
Mizeria – ( 80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : jaja, mleko, seler, gluten
Piątek 28.11
Zupa pomidorowa – (200-250g)
Steki rybne – ( ryba100g)
Ziemniaki – (150g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki – 80-100g
Herbata z cytryną, owoce.
Alergeny : , seler, gluten, jaja, ryba.
