Szanowni Państwo!
Zapraszamy do zapoznania się
z zasadami dotyczącymi organizacji obiadów przygotowywanych w naszej stołówce szkolnej
w roku szkolnym 2023/2024.

Informacja o płatnościach za obiady od stycznia 2024
Link do strony


Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 .
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł 


Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki


Poniedziałek 06.05

Zupa grochowa z kiełbasą (250-300g)

Ryż zapiekany z jabłkami, serek waniliowy (250-300g)

Napój.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


Wtorek 07.05

wycieczka kl. 6b, 6c, 7a

Zupa jarzynowa (250-300g)

Gulasz (mięso 90g)

Makaron pene (50g)

Marchew, kalarepa (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten,  jaj.


Środa  08.05

Botwinka, jajko (250-300g)

Kopytka z sosem pieczarkowym (200-300g)

Surówka z ogórków, dymki, papryki (80-100g)

Napój, bułka drożdżowa z serem.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 09.05

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Fasolka szparagowa -80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, jaja, gluten, seler.


Piątek 10.05

Zupa fasolowa  (250-300g)

Zapiekanka (łosoś, brokuły, makaron, sos serowy) 200-300g

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten,  seler, jaja, ryba.


Poniedziałek 13.05

Barszcz biały (250-300g)

Polędwica w sosie cebulowym (mięso 80g)

Kasza gryczana (sucha kasza 40g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


WTOREK 14.05 (EGZAMINY 8 KLAS) – obiadów nie ma

ŚRODA 15.05 (EGZAMINY) – obiadów nie ma

CZWARTEK 16.05 (EGZAMINY) – obiadów nie ma

Piątek 17.05 

Zupa pomidorowa z makaronem (250-300g)

Steki rybne w ziołach (100g)

Surówka z młodej kapusty (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten


Poniedziałek  20.05
wycieczka 8a

Krupnik (250-300g)

Schab pieczony w sosie śliwkowym (mięso 100g)

Kluski lane (150g)

Surówka z selerów, rodzynek (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, mleko, gluten, jaja.


Wtorek 21.05
wycieczka 8a

Zupa z zielonego groszku, grzanki (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidor, ogórek (80-100g).

Napój.

Alergeny: mleko, gluten, seler.


Środa 22.05
wycieczka 8a

Zupa jarzynowa (250-300g)

Zapiekanka z kapusty młodej, łazanek, szynki (250-300g)

Rogalik drożdżowy.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Czwartek 23.05

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z marchwi i pora  (80 -100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.


Piątek 24.05 

Zupa botwinka (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewą truskawkowo-jogurtową – 2 szt.

Napój

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Poniedziałek 27.05

Zupa neapolitańska (250-300g).

Spaghetti z mięsem (250-300g).

Ogórek małosolny, papryka.

Napój.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


Wtorek 28.05

Zupa ogórkowa (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (200-300g)

Ryż (suchy 40g)

Napój, banan.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Środa 29.05

Żurek (250-300g)

Nuggetsy z kurczaka (80-100g)

Frytki (150g)

Ogórek małosolny.

Napój, owoce.

Alergeny: seler, jaja, mleko, gluten.

Podobne posty

Skip to content