W marcu mamy 21 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 210 zł.
Poniedziałek 03.03
Barszcz czerwony (250-300g)
Risotto z mięsem i warzywami (mięso 80g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Wtorek 04.03
Zupa z fasolki szparagowej (250-300g)
Schab pieczony w sosie (mięso-100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z selerów, rodzynki, ananas (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten.
Środa 05.03
Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)
Kopytka w sosie pieczarkowym (200-300g)
Surówka z kapusty białej (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.
Czwartek 06.03
Zupa jarzynowa z brukselką (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 90-100g)
Kasza gryczana (sucha-50g)
Surówka z ogórków kwaszonych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Piątek 07.03
Krem z dyni, grzanki (250-300g)
Steki rybne w ziołach (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Bukiet warzyw z oliwką, pestki dyni (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba
Poniedziałek 10.03
Kapuśniak (250-300g)
Spaghetti (mięso 80-90g)
Papryka świeża, ogórki.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 11.03
Zupa gulaszowa, natka (250-300g)
Kluski leniwe z twarogiem, masło (180-200g)
Surówka z marchwi, ananasów (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 12.03
Zupa porowa, natka (250-300g0
Polędwiczki pieczone w sosie (mięso 90-100g)
Kasza gryczana (sucha-50g)
Surówka colesław
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Czwartek 13.03
Zupa ogórkowa (250-300g)
Fasolka po bretońsku z kiełbasą (200-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 14.03
Zupa pomidorowa (150-200g)
Ryba smażona (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, ryba.
Poniedziałek 17.03
Krupnik (250-300g)
Bestrogonow (mięso 90-100g)
Makaron (suchy-50g)
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidory, ogórki, dymka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 18.03
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Klopsik w sosie pomidorowym (mięso 80-90g)
Kasza gryczana (sucha 40g)
Mizeria
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 19.03
Zupa fasolowa z kiełbasą (250-300g)
Naleśniki, polewa jogurtowa z owocami (2 szt.)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 20.03
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.
Piątek 21.03
Zupa ogórkowa (250-300g)
Zapiekanka (łosoś, makaron, szpinak, ser, śmietana (200-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, ryba.
Poniedziałek 24.03
Krem z brokułów i szpinaku, grzanki (250-300g)
Strogonow, pieczarki, cebula, ogórki kwaszone (mięso 80-90g)
Makaron (suchy 50g)
Kalarepka, papryka świeża.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 25.03
Zupa pomidorowa (250-300g)
Kotlet pożarski (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki, ogórki świeże (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 26.03
Krem z dyni, pestki (250-300g)
Zapiekanka włoska (250-300g).
Sałata.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Czwartek 27.03
Barszcz biały, jajko (250-300g)
Gulasz z indyka (mięso 80-90g)
Kasza bulgur (sucha 40g)
Surówka z ogórków kwaszonych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Piątek 28.03
Barszcz ukraiński (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2 szt.)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, soczewica, jaja.
Poniedziałek 31.03
Zupa kalafiorowa (250-300g)
Mięso pieczone w sosie pieczarkowym (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Buraczki (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.