ŚRODA 01.10
wycieczka 8b 8c 7b
Zupa ogórkowa (250-300g)
Spaghetti z mięsem i warzywami – (250-300g)
Ogórek, papryka czerwona
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten ,mleko.
CZWARTEK 02.10
Zupa fasolowa – (250-300g)
Kotlety mielone – (100g)
Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone,
natka, musztarda, jogurt grecki, czosnek 80-100g)
Ziemniaki pieczone – (150g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler ,gluten, jaja.
PIĄTEK 03.10
Zupa pomidorowa (250-300g)
Miruna smażona – (ryba 80 -100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, natka – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
PONIEDZIAŁEK 06.10
Krem z dyni, pestki (250-300g)
Gulasz z szynki wieprzowej – (mięso 90- 100g)
Kopytka – (150g)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem (80-100g)
Lemoniada cytrynowa z miodem.
Alergeny:seler, gluten, jaja, mleko.
WTOREK 07.10
Barszcz biały – (250-300g)
Zapiekanka (makaron, filet z indyka, pomidory, szpinak, ser parmezan (250-300g)
Sałata rzymska, papryka, ogórki.
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten.
ŚRODA 08.10
Zupa zacierkowa – (250-300g)
Polędwica wieprzowa w sosie – (mięso – 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z buraków, papryki,cebuli, ser feta – (80-100g)
Napój
Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba.
CZWARTEK 09.10
Krem z zielonych warzyw, grzanki – (250-300g)
Polędwiczki z drobiu w chrupiącej panierce – (100g)
Frytki – ( 100-150g)
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże, olej – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 10.10
Zupa grochowa – (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa jogurtowo-truskawkowa – (2szt.)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
ŚRODA 15.10
Zupa jarzynowa – (250-300g)
Schab pieczony w sosie chrzanowym – (mięso -100g)
Kasza gryczana – (150g)
Mizeria, koperek – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaj
CZWARTEK 16.10
Zupa pomidorowa – (250-300g)
Udka z kurczaka pieczone – (100-120g)
Ziemniaki pieczone – 130g)
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże, ser mozzarella –( 80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 17.10
Krupnik – (250-300g).
Zapiekanka ( makaron, łosoś, brokuły, pomidory suszone w oleju, sos śmietanowo -serowy – (250-300g)
Napój, owoce.
Alergeny : ryba ,mleko, seler, gluten.
PONIEDZIAŁEK 20.10
Zupa pieczarkowa – (250-300g)
Medaliony schabowe z ananasem – (mięso 90-100g)
Ziemniaki – (150g)
Fasolka szparagowa – (80-100g)
Napój. Owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten.
WTOREK 21.10
Zupa brokułowo szpinakowa – (250-300g)
Kotlet pożarski – (150-180g )
Ziemniaki – (150-200g)
Marchew z groszkiem – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten..
ŚRODA 22.10
Barszcz ukraiński – (250-300g)
Pierogi z mięsem – (180g)
Pierogi ze szpinakiem, serem
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 23.10
Żurek z kiełbasą – (250-300g)
Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami (200-300g)
Sałata, pomidorki, ogórki – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
PIĄTEK 24.10
Zupa porowa – (250-300g)
Pulpety z ryby w kremowym sosie pomidorowym z maskarpone – ( ryba 100g)
Kasza kus -kus – (sucha – 40g )
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.
PONIEDZIAŁEK 28.10
Zupa fasolowa z kiełbasą – (250-300g)
Kluski leniwe z masłem – (200-250g)
Surówka z marchwi, jabłek – (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: seler. Gluten, mleko.
WTOREK 29.10
Kapuśniak – (250-300g)
Sznycel z kurczaka – (mięso 100g)
Ziemniaki – (150g)
Buraczki na ciepło – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : seler, gluten, mleko., ryba.
ŚRODA 30.10
Zupa ogórkowa – (250-300g)
Klopsiki w sosie pomidorowym -mięso 100g)
Kasza gryczana – (kasza 40g)
Surówka z selera z ananasem, rodzynkami.(80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny :seler, gluten, mleko.
CZWARTEK 31.10
Krem z białych warzyw, groszek ptysiowy – (250-300g)
Pieczeń z szynki w sosie porowym – (mięso 100g)
Ziemniaki – (150-200g)
Sałata lodowa, pomidorki, ogórki, mozzarella – (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten ,mleko.