Jadłospis październik 2025

ŚRODA  01.10
wycieczka 8b  8c 7b

Zupa ogórkowa    (250-300g)

Spaghetti z mięsem i warzywami   –  (250-300g)

Ogórek, papryka czerwona

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten ,mleko.


CZWARTEK  02.10

Zupa fasolowa   –  (250-300g)

Kotlety mielone  –  (100g)

Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone,
natka, musztarda, jogurt grecki, czosnek 80-100g)

Ziemniaki pieczone  –  (150g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler ,gluten, jaja.


PIĄTEK   03.10

Zupa pomidorowa  (250-300g)

Miruna smażona  –  (ryba 80 -100g)

Ziemniaki    (150g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, natka  –  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


PONIEDZIAŁEK 06.10

Krem z dyni, pestki  (250-300g)

Gulasz z szynki wieprzowej   – (mięso 90- 100g)

Kopytka  –   (150g)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem (80-100g)

Lemoniada cytrynowa z miodem.

Alergeny:seler, gluten, jaja, mleko.


WTOREK  07.10

Barszcz biały   –  (250-300g)

Zapiekanka (makaron, filet z indyka, pomidory, szpinak, ser parmezan  (250-300g)

Sałata rzymska, papryka, ogórki.

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten.


ŚRODA 08.10

Zupa zacierkowa  –  (250-300g)

Polędwica wieprzowa w sosie  –  (mięso – 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z buraków, papryki,cebuli, ser feta  – (80-100g)

Napój

Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba.


CZWARTEK   09.10

Krem z zielonych warzyw, grzanki  –  (250-300g)

Polędwiczki z drobiu w chrupiącej panierce – (100g)

Frytki  –  ( 100-150g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże, olej – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny : mleko, seler, gluten.


 PIĄTEK 10.10 

Zupa grochowa   –  (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa jogurtowo-truskawkowa –  (2szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


ŚRODA      15.10

Zupa  jarzynowa  –   (250-300g)

Schab pieczony w sosie chrzanowym  – (mięso -100g)

Kasza gryczana  – (150g)

Mizeria, koperek  –  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten, jaj


CZWARTEK   16.10

Zupa pomidorowa –   (250-300g)

Udka z kurczaka pieczone – (100-120g)

Ziemniaki pieczone  – 130g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże, ser mozzarella –( 80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny:  mleko, seler, gluten.


 PIĄTEK     17.10

Krupnik –   (250-300g).

Zapiekanka ( makaron, łosoś, brokuły, pomidory suszone w oleju, sos śmietanowo -serowy – (250-300g)

Napój, owoce.

Alergeny : ryba ,mleko, seler, gluten.


 PONIEDZIAŁEK  20.10  

Zupa pieczarkowa  –  (250-300g)

Medaliony schabowe z ananasem  –  (mięso 90-100g)

Ziemniaki –   (150g)

Fasolka szparagowa   –   (80-100g)

Napój. Owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten.


 WTOREK   21.10

Zupa brokułowo szpinakowa  –  (250-300g)

Kotlet pożarski  –  (150-180g )

Ziemniaki –     (150-200g)

Marchew z groszkiem – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten..


ŚRODA  22.10

Barszcz ukraiński –   (250-300g)

Pierogi z mięsem –  (180g)

Pierogi ze szpinakiem, serem

Surówka z warzyw mieszanych  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK   23.10

Żurek z kiełbasą  –  (250-300g)

Risotto z indykiem i kolorowymi warzywami   (200-300g)

Sałata, pomidorki, ogórki –  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


PIĄTEK   24.10           

Zupa porowa –   (250-300g)

Pulpety z ryby w kremowym sosie pomidorowym z maskarpone – ( ryba 100g)

Kasza kus -kus –  (sucha –  40g )

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.


PONIEDZIAŁEK     28.10

Zupa fasolowa z kiełbasą  –   (250-300g)

Kluski leniwe z masłem   –    (200-250g)

Surówka z marchwi, jabłek – (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: seler. Gluten, mleko.


WTOREK   29.10

Kapuśniak  – (250-300g)

Sznycel z kurczaka  –  (mięso 100g)

Ziemniaki  – (150g)

Buraczki na ciepło   – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny : seler, gluten, mleko., ryba.


ŚRODA   30.10

Zupa ogórkowa – (250-300g)

Klopsiki w sosie pomidorowym  -mięso 100g)

Kasza gryczana  – (kasza 40g)

Surówka z selera z ananasem, rodzynkami.(80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :seler, gluten, mleko.


CZWARTEK 31.10

Krem z białych warzyw, groszek ptysiowy  – (250-300g)

Pieczeń z szynki w sosie porowym –  (mięso 100g)

Ziemniaki  – (150-200g)

Sałata lodowa, pomidorki, ogórki, mozzarella  – (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten ,mleko.

Podobne posty

Skip to content