W listopadzie mamy 19 obiadów.
Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 190 zł.
WTOREK 07.01
Zupa grochowa z wędzonką (250-300g)
Ryż zapiekany z serkiem i musem jabłkowym (250-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten
ŚRODA 08.01
Krem z dyni z grzankami (250-300g)
Nuggetsy (100g)
Frytki (125g)
Surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek, natka (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, mleko, ryba
CZWARTEK 09.01
Zupa jarzynowa (250-300g)
Pierogi z mięsem (180-200g)
Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten
PIĄTEK 10.01
Barszcz ukraiński (250-300g)
Zapiekanka (łosoś, makaron, brokuły, pomidorki, sos serowy (200-300g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten
Poniedziałek 13.01
Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (250-300g)
Spaghetti (180g-200g)
Ogórki kwaszone, papryka świeża
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten
WTOREK 14.01
Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)
Sznycel z piersi kurczaka (mięso 90-100g)
Ziemniaki (150g)
Fasolka szparagowa (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
ŚRODA 15.01
Żurek zabielany (250-300g)
Leczo z warzywami i kiełbasą (200-250g)
Ryż (suchy 40g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
CZWARTEK 16.01
Zupa szczawiowa (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (150-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchew z groszkiem (80-150g)
Napój, owoce
Alergeny: soczewica, gluten, seler
PIĄTEK 17.01
Zupa ogórkowa (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2 szt.)
Napój, owoce
Alergeny: soja, mleko, jaja, seler, gluten
PONIEDZIAŁEK 20.01
Krupnik (250-300g)
Bestrogonof (mięso 80g)
Makaron (suchy 50g)
Ogórek kwaszony, papryka czerwona
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jajko
WTOREK 21.01
Zupa brokułowo -szpinakowa (250-300g)
Kotlet pożarski w otrębach (mięso 100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka colesław (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
ŚRODA 22.01
Zupa jarzynowa (250-300g)
Fasolka po bretońsku (200-300g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten., jaja
CZWARTEK 23.01
Zupa zacierkowa (250-300g)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (mięso 90-100g)
Ryż paraboliczny (suchy 50g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko
PIĄTEK 24.01
Zupa pomidorowa (250-300g)
Ryba panierowana (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba
PONIEDZIAŁEK 27.01
Żurek (250-300g)
Schab pieczony w sosie (mięso 90-100g)
Kasza gryczana (50g)
Surówka z kapusty kwaszonej (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
WTOREK 28.01
Zupa kalafiorowa (250-300g)
Polędwiczki duszone (mięso-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Buraczki na ciepło (100-150g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
ŚRODA 29.01
Zupa gulaszowa (250-300g)
Kluski leniwe, masło (180-200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: mleko, seler, gluten
CZWARTEK 30.01
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie curry (mięso 90-100g)
Ryż (suchy 50g)
Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi (80-100g)
Alergeny: seler, gluten, mleko
PIĄTEK 31.01
Zupa pomidorowa (250-300g)
Paluszki rybne (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą (80-100g)
Napój, owoce
Alergeny: ryba, seler, gluten, mleko