kucharz_2

W listopadzie mamy 19 obiadów.

Koszt miesięczny obiadów klasy I-VIII wynosi 190 .


WTOREK 07.01

Zupa grochowa z wędzonką (250-300g)

Ryż zapiekany z serkiem i musem jabłkowym (250-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten


ŚRODA 08.01

Krem z dyni z grzankami (250-300g)

Nuggetsy (100g)

Frytki (125g)

Surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek, natka (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, gluten, mleko, ryba


CZWARTEK 09.01

Zupa jarzynowa (250-300g)

Pierogi z mięsem (180-200g)

Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten


PIĄTEK 10.01

Barszcz ukraiński (250-300g)

Zapiekanka (łosoś, makaron, brokuły, pomidorki, sos serowy (200-300g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten


Poniedziałek 13.01

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (250-300g)

Spaghetti (180g-200g)

Ogórki kwaszone, papryka świeża

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten


WTOREK 14.01

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Sznycel z piersi kurczaka (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150g)

Fasolka szparagowa (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


ŚRODA 15.01

Żurek zabielany (250-300g)

Leczo z warzywami i kiełbasą (200-250g)

Ryż (suchy 40g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


CZWARTEK 16.01

Zupa szczawiowa (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (150-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Marchew z groszkiem (80-150g)

Napój, owoce

Alergeny: soczewica, gluten, seler


PIĄTEK 17.01

Zupa ogórkowa (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2 szt.)

Napój, owoce

Alergeny: soja, mleko, jaja, seler, gluten


PONIEDZIAŁEK 20.01

Krupnik (250-300g)

Bestrogonof (mięso 80g)

Makaron (suchy 50g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jajko


WTOREK 21.01

Zupa brokułowo -szpinakowa (250-300g)

Kotlet pożarski w otrębach (mięso 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka colesław (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


ŚRODA 22.01

Zupa jarzynowa (250-300g)

Fasolka po bretońsku (200-300g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten., jaja


CZWARTEK 23.01

Zupa zacierkowa (250-300g)

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (mięso 90-100g)

Ryż paraboliczny (suchy 50g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko


PIĄTEK 24.01

Zupa pomidorowa (250-300g)

Ryba panierowana (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba


PONIEDZIAŁEK 27.01

Żurek (250-300g)

Schab pieczony w sosie (mięso 90-100g)

Kasza gryczana (50g)

Surówka z kapusty kwaszonej  (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


WTOREK 28.01

Zupa kalafiorowa (250-300g)

Polędwiczki duszone (mięso-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Buraczki na ciepło (100-150g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja


ŚRODA 29.01

Zupa gulaszowa (250-300g)

Kluski leniwe, masło (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: mleko, seler, gluten


CZWARTEK 30.01

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie curry (mięso 90-100g)

Ryż (suchy 50g)

Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi (80-100g)

Alergeny: seler, gluten, mleko


PIĄTEK 31.01

Zupa  pomidorowa (250-300g)

Paluszki rybne (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: ryba, seler, gluten, mleko

Podobne posty

Skip to content