Poniedziałek 01.12
Zupa szczawiowa z jajkiem (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa – 2szt.
Surówka z marchwi, kalarepy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten,
Wtorek 02.12
Krem z białych warzyw, grzanki – (250-300g)
Schab pieczony szarpany w sosie – (mięso 100g)
Kasza bulgur (sucha40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi, kukurydzy (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: gluten, mleko, seler.
Środa 03.12
Zupa grochowa z kiełbasą – (250-300)
Kopytka z sosem śmietanowo -pieczarkowym- (200-300g)
Napój, owoce, warzywa do chrupania.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
Czwartek 04.12
Zupa meksykańska – (250-300g)
Udko z kurczaka pieczone – (180g)
Ziemniaki – (150g)
Sałata lodowa z melonem i granatem – (80g – 100g)
Napój, owoce.
Alergeny :seler, gluten, mleko, jaja.
Piątek 05.12
Zupa pomidorowa z ryżem – (250-300g)
Ryba smażona w cieście naleśnikowym – (ryba-100g)
Ziemniaki – 150g
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, gluten, seler, ryba.
Poniedziałek 08.12
Barszcz biały – (250-300g)
Gulasz z indyka i warzyw- (mięso -100g)
Makaron pene – (suchy 50g)
Ogórek kwaszony, papryka czerwona.
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Wtorek 09.12
Kapuśniak – (250-300g)
Kotlet pożarski – ( mięso- 100g)
Ziemniaki – 150g
Marchew z groszkiem – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler,gluten.
Środa 10.12
Krem z dyni, pestki, grzanki – (250-300g)
Pierogi z mięsem, okrasą
Pierogi z kapustą i pieczarkami – (180-200g)
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko ,seler, gluten.
Czwartek 11.12
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami- (250-300g)
Sznycel z piersi kurczaka – ( mięso -100g)
Ziemniaki – ( 150g)
Fasolka szparagowa – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten, jaja.
Piątek 12.12
Krupnik – (150-200g)
Zapiekanka ( makaron, łosoś, pomidory, brokuły)
Sos serowo-śmietanowy
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja, ryba.
Poniedziałek 15.12
Zupa pieczarkowa – (250-300g)
Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce – (mięso – 100g)
Ziemniaki pieczone – 150g
Mix sałat, pomidorki, ogórki, mozzarella – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten ,jaja.
Wtorek 16.12
Barszcz czerwony — (250-300g)
Krokiety z mięsem – 1szt.
Krokiety z kapustą i pieczarkami – 1szt.
Surówka z warzyw mieszanych – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten.
Środa 17.12
Zupa fasolowa na wędzonce – (250-300g)
Ryż zapiekany z jabłkami, serek waniliowy – ( 200-300g)
Napój, owoce.
Alergeny : mleko, seler, gluten., jaja.
Czwartek 18.12
Zupa ogórkowa – (250-300g)
Spaghetti z mięsa indyczego – 250-300g
Surówka z warzyw mieszanych – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Piątek 19.12
Zupa pomidorowa z makaronem – (250-300g)
Steki rybne w ziołach – 100g
Ziemniaki – (150g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi – (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny : ryba, mleko, gluten, seler.
