Jadłospis Marzec 2024


Szanowni Państwo!
Zapraszamy do zapoznania się
z zasadami dotyczącymi organizacji obiadów przygotowywanych w naszej stołówce szkolnej
w roku szkolnym 2023/2024.

Informacja o płatnościach za obiady od stycznia 2024
Link do strony


Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 .
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł 


Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki


Poniedziałek 04.03 

Zupa jarzynowa

Kartacze z mięsem – 1szt

Kartacze z twarogiem – 1szt

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Herbata miętowa z cytryną, owoce.

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja.


Wtorek 05.03

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Kotlet schabowy  (mięso 80g -90g)

Ziemniaki (150-200g)

Buraczki (80-100g)

Napój.

Alergeny: mleko, gluten,  seler, jaja.


Środa 06.03

Krem z dyni, pestki (250-300g)

Nuggetsy z kurczaka (100g)

Frytki (100-150g)

Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy, fasolki czerwonej, natka (80-100g)

Napój.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.


Czwartek 07.03

Zupa szczawiowa, jajko (250-300g)

Filet z drobiu w sosie curry (mięso 80-90g)

Ryż na sypko (suchy 40g)

Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Piątek 08.03

Krupnik (250-300g)

Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, sos śmietanowo-serowy (200-250g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.


Poniedziałek 11.03

Zupa jarzynowa, pestki (250-300g)

Strogonow  ze schabu, pieczarki, cebula, ogórki, pomidory (mięso 100g)

Kasza gryczana (sucha -50g)

Papryka świeża.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Wtorek 12.03

Zupa pieczarkowa z makaronem, natka (250-300g)

Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)

Brokuły, kalafior, masło, pestki  (80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Środa 13.03

Zupa porowa, natka (250-300g0

Klopsiki w sosie pomidorowym (mięso 80-90g)

Kluski śląskie

Surówka colesław

Napój, owoce.

Alergeny: mleko ,seler, gluten.


Czwartek 14.03

Zupa ogórkowa (250-300g)

Pierogi z mięsem (180-200g)

Pierogi ze szpinakiem i serem

Surówka z marchwi i chrzanu ( 80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, jaja, gluten.


Piątek  15.03

Zupa pomidorowa (150-200g)

Ryba pieczona  (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny :mleko, seler, gluten,  jaja.


Poniedziałek 18.03

Zupa brokułowo-szpinakowa  (250-300g)

Kluski leniwe z masłem (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Wtorek 19.03

Zupa zacierkowa  (250-300g)

Schab karkowy pieczony w sosie (mięso -100g)  

Kasza bulgur (sucha -50g)

Mizeria (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 20.03

Barszcz biały, jajko (250-300g)

Leczo z warzywami i kiełbasą

Ryż (suchy 50g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 21.03

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Pałki z kurczaka pieczone (mięso 180g)

Ziemniaki (150g) 

Surówka z kapusty pekińskiej (80-150g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.


Piątek 22.03

Barszcz ukraiński (250-300g)

Krokiety z kapustą i pieczarkami – 2szt.

Surówka z selerów, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.


Poniedziałek 25.03

Zupa grochowa (250-300g)

Naleśniki z twarogiem – 2szt.

Polewa truskawkowa z jogurtem

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Wtorek 26.03

Zupa pomidorowa (250-300g)

Sznycel z kurczaka (mięso 80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 27.03

Krem z białych warzyw, pestki (250-300g)

Spaghetti (mięso 80g).

Sałata, rzodkiewki (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 28.03

Zupa jarzynowa (250-300g)

Gulasz drobiowy (mięso 80-90g)

Kasza bulgur (sucha 40g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Piątek 29.03

Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g).

Makaron, serek waniliowy, mus truskawkowy (200g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten, soczewica.

 

Podobne posty

Skip to content