Szanowni Państwo! Informacja o płatnościach za obiady od stycznia 2024 |
Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 zł.
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł
Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki
Poniedziałek 04.03
Zupa jarzynowa
Kartacze z mięsem – 1szt
Kartacze z twarogiem – 1szt
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Herbata miętowa z cytryną, owoce.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja.
Wtorek 05.03
Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)
Kotlet schabowy (mięso 80g -90g)
Ziemniaki (150-200g)
Buraczki (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.
Środa 06.03
Krem z dyni, pestki (250-300g)
Nuggetsy z kurczaka (100g)
Frytki (100-150g)
Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy, fasolki czerwonej, natka (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Czwartek 07.03
Zupa szczawiowa, jajko (250-300g)
Filet z drobiu w sosie curry (mięso 80-90g)
Ryż na sypko (suchy 40g)
Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
Piątek 08.03
Krupnik (250-300g)
Zapiekanka (makaron, łosoś, brokuły, sos śmietanowo-serowy (200-250g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.
Poniedziałek 11.03
Zupa jarzynowa, pestki (250-300g)
Strogonow ze schabu, pieczarki, cebula, ogórki, pomidory (mięso 100g)
Kasza gryczana (sucha -50g)
Papryka świeża.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 12.03
Zupa pieczarkowa z makaronem, natka (250-300g)
Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)
Brokuły, kalafior, masło, pestki (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Środa 13.03
Zupa porowa, natka (250-300g0
Klopsiki w sosie pomidorowym (mięso 80-90g)
Kluski śląskie
Surówka colesław
Napój, owoce.
Alergeny: mleko ,seler, gluten.
Czwartek 14.03
Zupa ogórkowa (250-300g)
Pierogi z mięsem (180-200g)
Pierogi ze szpinakiem i serem
Surówka z marchwi i chrzanu ( 80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, jaja, gluten.
Piątek 15.03
Zupa pomidorowa (150-200g)
Ryba pieczona (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny :mleko, seler, gluten, jaja.
Poniedziałek 18.03
Zupa brokułowo-szpinakowa (250-300g)
Kluski leniwe z masłem (180-200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Wtorek 19.03
Zupa zacierkowa (250-300g)
Schab karkowy pieczony w sosie (mięso -100g)
Kasza bulgur (sucha -50g)
Mizeria (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 20.03
Barszcz biały, jajko (250-300g)
Leczo z warzywami i kiełbasą
Ryż (suchy 50g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 21.03
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Pałki z kurczaka pieczone (mięso 180g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80-150g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.
Piątek 22.03
Barszcz ukraiński (250-300g)
Krokiety z kapustą i pieczarkami – 2szt.
Surówka z selerów, marchwi (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.
Poniedziałek 25.03
Zupa grochowa (250-300g)
Naleśniki z twarogiem – 2szt.
Polewa truskawkowa z jogurtem
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Wtorek 26.03
Zupa pomidorowa (250-300g)
Sznycel z kurczaka (mięso 80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki świeże (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Środa 27.03
Krem z białych warzyw, pestki (250-300g)
Spaghetti (mięso 80g).
Sałata, rzodkiewki (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Czwartek 28.03
Zupa jarzynowa (250-300g)
Gulasz drobiowy (mięso 80-90g)
Kasza bulgur (sucha 40g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Piątek 29.03
Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g).
Makaron, serek waniliowy, mus truskawkowy (200g)
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten, soczewica.