W październiku mamy 22 obiady.

Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10 .


WTOREK 01.10

Zupa neapolitańska – (250-300g)

Makaron z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem – (200-250g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten ,mleko.


ŚRODA 02.10

Krem z dyni, kabaczka, pestki, natka – (250-300g)

Nuggetsy z kurczaka – (100g)

Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone, natka, musztarda, jogurt grecki, czosnek – (80-100g)

Frytki – (150g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


CZWARTEK 03.10

Zupa pomidorowa – (250-300g)

Polędwiczki pieczone w sosie – (mięso 80 -100g)

Ziemniaki – (150g)

Surówka z kalafiora, papryki – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


PIĄTEK 04.10    

Zupa szczawiowa , jajko (250-300g)

Krokiety z pieczarkami i serem   – 2szt

Surówka z marchwi  i chrzanu (80g)

Sos czosnkowy, ketchup.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


PONIEDZIAŁEK 07.10 

Zupa  fasolowa, kiełbasa  (250-300g)

Bitki wołowe – (mięso 100g)

Kluski śląskie – (150g)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem – (80-100g)

Lemoniada cytrynowa z miodem.

Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.


 WTOREK 08.10

Zupa jarzynowa (250-300g)

Makaron kokardki z kurczakiem, groszkiem, ser parmezan  (180-200g)

Pomidorki koktajlowe.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


 ŚRODA 09.10

Zupa pieczarkowa – (250-300g)

Kotlet z dorsza – (ryba 100g)

Ziemniaki – (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi – (980-100g)

Napój

Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba.


CZWARTEK 10.10

Zupa ogórkowa – (250-300g)

Sznycel z drobiu – (mięso 90-100g)

Ziemniaki – (150g)

Surówka z buraków, koper, dymka – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


PIĄTEK 11.10 

Krem z zielonych warzyw – (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa jogurtowo-truskawkowa – (2szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


WTOREK 15.10

Zupa  meksykańska – (250-300g)

Gulasz – (mięso 90-100g)

Kasza bulgur – (50g)

Surówka z ogórków kwaszonych – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


ŚRODA 16.10

Kapuśniak – (250-300g)

Carbonara – (250g – 300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


CZWARTEK 17.10

Zupa porowa – (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym – (mięso 80-100g).  

Ryż – (suchy40g)

Sałata.

Napój, owoce.

Alergeny:  mleko, seler, gluten.


 PIĄTEK 18.10 

Zupa pomidorowa – (250-300g).

Miruna w cieście naleśnikowym – (ryba-100g)

Ziemniaki – (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.


PONIEDZIAŁEK 21.10

Zupa grochowa – (250-300g)

Kotlet mielony – (mięso 90-100g)

Ziemniaki – (150g)

Fasolka szparagowa – (80-100g)

Napój, Owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


WTOREK 22.10

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami – (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony – (150-180g)

Ziemniaki – (150-200g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten..


ŚRODA 23.10 

Zupa jarzynowa – (250-300g)

Pierogi z mięsem, szpinakiem – (180g)

Surówka z warzyw mieszanych – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK 24.10

Barszcz biały, jajko, kiełbasa – (250-300g)

Kluski leniwe – (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


PIĄTEK 25.10 

Barszcz ukraiński – (250-300g)

Zapiekanka (łosoś, makaron, pomidory suszone, bukiet warzyw, sos śmietanowo serowy – (250-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.


PONIEDZIAŁEK 28.10

Zupa zacierkowa – (250-300g)

Spaghetti – (mięso 80g)

Ogórki kwaszone, papryka

Napój, owoce

Alergeny: seler, gluten, mleko.


WTOREK 29.10

Zupa rybna – (250-300g)

Sznycel z kurczaka  – (mięso 100g)

Ziemniaki – (150g)

Surówka z kapusty białej – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba.


ŚRODA 30.10

Zupa ogórkowa – (250-300g)

Klopsiki w sosie pomidorowym  – (mięso 100g)

Kasza gryczana  – (kasza 40g)

Surówka z selera z ananasem, rodzynkami – (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


CZWARTEK 31.10

Krupnik – (250-300g)

Pieczeń z szynki w sosie – (mięso 100g)

Ziemniaki – (150-200g)

Sałata lodowa, pomidorki, ogórki, mozzarella – (80g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.

Podobne posty

Skip to content