Jadłospis styczeń + „Zima w mieście”


Szanowni Państwo!
Zapraszamy do zapoznania się
z zasadami dotyczącymi organizacji obiadów przygotowywanych w naszej stołówce szkolnej
w roku szkolnym 2023/2024.


Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 .
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł 


Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki


Wtorek 02.01

Zupa grochowa z kiełbasą (250-300g)

Ryż zapiekany z serkiem i musem jabłkowym (250-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Środa 03.01

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Nuggetsy (100g)

Frytki (125g)

Surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek, natka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, mleko, ryba.


Czwartek 04.01

Zupa jarzynowa (250-300g)

Gulasz z indyka (mięso 90-100g)

Makaron (suchy 50g)

Surówka z ogórków kwaszonych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Piątek 05.01

Barszcz ukraiński (250-300g)

Zapiekanka (łosoś, makaron, brokuły, pomidorki, sos serowy (200-300g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Poniedziałek 08.01

Zupa neapolitańska (250-300g)

Spaghetti (180g-200g)

Ogórki kwaszone

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


Wtorek 09.01

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g

Kotlet schabowy (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 10.01

Żurek zabielany ( 250-300g)

Leczo z warzywami i kiełbasą (200-250g)

Ryż (suchy 40g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 11.01

Zupa zacierkowa (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (150-200g)

Ziemniaki (150-200g)

Marchew z groszkiem (80-150g)

Napój, owoce.

Alergeny: soczewica, gluten, seler.

Piątek 12.01

Zupa fasolowa (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa truskawkowa z jogurtem (2 szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: soja, mleko, jaja, seler, gluten.


Poniedziałek 15.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Krupnik (250-300g)

Gulasz mięsno-warzywny (mięso 80g)

Makaron ( suchy 50g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jajko.


Wtorek 16.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g)

Kotlet pożarski w otrębach (mięso 100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka colesław (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 17.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa jarzynowa (250-300g)

Sznycel z piersi kurczaka (mięso 100g)

Ziemniaki (150g)

Surówka z marchwi i chrzanu (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Czwartek 18.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Barszcz czerwony (250-300g)

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (mięso 90-100g)

Ryż paraboliczny (suchy 50g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, mleko.


Piątek 19.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa pomidorowa (250-300g)

Ryba panierowana (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryba.


Poniedziałek 22.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Żurek (250-300g)

Klopsik w sosie pomidorowym (mięso 90- 100g)

Kasza gryczana (50g)

Surówka z kapusty kwaszonej (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Wtorek 23.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa kalafiorowa (250-300g)

Kotlet schabowy (90-100g).

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


Środa 24.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa gulaszowa (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa (90-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten


Czwartek 25.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie curry (mięso 90-100g)

Ryż (suchy 50g)

Surówka z ogórków kwaszonych (80-100g)

Alergeny: seler, gluten, mleko


Piątek 26.01 ,,ZIMA W MIEŚCIE”

Zupa pomidorowa (250-300g)

Paluszki rybne (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z sałaty lodowej z papryką i kukurydzą (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, seler, gluten, mleko.


Poniedziałek 29.01

Zupa ogórkowa (250-300g)

Kluski leniwe, masło (200-250g)

Surówka z marchwi ,brzoskwiń (80-150g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


Wtorek 30.01

Zupa krupnik (250-300g)

Kotlet mielony (mięso 90-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Bukiet warzyw (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, seler, gluten.


Środa 31.01

Krem z dyni, pestki ( 250-300g)

Polędwiczki w sosie musztardowym ( mięso 90-100g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Fasolka szparagowa (80-150g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.

Podobne posty

Skip to content