Szanowni Państwo! |
Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 zł.
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł
Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki
PONIEDZIAŁEK 09.10
Zupa kalafiorowa (250-300g)
Burger z cebulką (mięso 80-90g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka colesław (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, soja.
WTOREK 10.10
Zupa pieczarkowa (250-300g)
Krokiety z mięsem (1szt.)
Krokiety z kapustą i pieczarkami (1szt.)
Surówka z marchwi i pora, natka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko.
ŚRODA 11.10
Krem z dyni i marchwi, pestki, natka (250-300g)
Nuggetsy (100g)
Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone, natka, musztarda, jogurt grecki, czosnek 80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
CZWARTEK 12.10
Zupa z soczewicy zielonej (250-300g)
Polędwiczki w sosie (mięso 80 -100g)
Makaron pene (suchy 50g)
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, oliwka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 13.10
Barszcz biały z jajkiem (150-200g)
Leczo (papryka, pieczarki, cukinia, kiełbasa 200-250g)
Ryż (suchy 40g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
WTOREK 17.10
Krem z buraków grzankami, pestkami (250-300g)
Kluski leniwe, masło (180-200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
ŚRODA 18.10
Zupa ogórkowa (250-300g)
Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)
Ziemniaki pieczone (150g)
Surówka z buraków, koper, dymka (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 19.10
Zupa krem z zielonego groszku (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, polewa jogurtowo-truskawkowa (2szt.)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 20.10
Zupa zacierkowa (250-300g)
Sandacz w sosie szpinakowym (ryba 100g)
Ryż (suchy 40g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)
Napój.
Alergeny: soja, mleko, gluten, seler, ryba.
PONIEDZIAŁEK 23.10
Barszcz ukraiński (250-300g)
Schab pieczony w sosie (mięso90-100g)
Mizeria (80-100g)
Kopytka (150g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
WTOREK 24.10
Kapuśniak (250-300g)
Zapiekanka włoska (makaron kokardki, filet z kurczaka, groszek zielony, parmezan, pomidorki 250g – 300g).
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
ŚRODA 25.10
Zupa porowa (250-300g)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (mięso 80-100g).
Ryż ( suchy40g)
Sałata.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 26.10
Krem z białych warzyw, groszek ptysiowy (250-300g)
Pierogi z mięsem, okrasa (180-200g)
Surówka kapusty czerwonej, jabłek (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
PIĄTEK 27.10
Zupa pomidorowa (250-300g).
Steki rybne (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.
PONIEDZIAŁEK 30.10
Zupa neapolitańska (250-300g)
Gyros, sos jogurtowy z miętą (180-250g)
Ryż (suchy 40g)
Kalarepka, ogórek.
Napój, owoce.
Alergeny: seler, mleko, gluten.
WTOREK 31.10
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Udziec z kurczaka pieczony (150-180g)
Ziemniaki (150-200g)
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 02.11 (tylko oddział przedszkolny)
Zupa jarzynowa (250-300g)
Pierogi z mięsem (180g)
Surówka z marchwi i pora (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
PIĄTEK 03.11 (tylko oddział przedszkolny)
Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)
Steki rybne (100g)
Surówka z warzyw mieszanych (80g)
Ziemniaki 150g
Napój, owoce.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.