Jadłospis od 9 października do 3 listopada


Szanowni Państwo!
Zapraszamy do zapoznania się
z zasadami dotyczącymi organizacji obiadów przygotowywanych w naszej stołówce szkolnej
w roku szkolnym 2023/2024.


Koszt jednego obiadu klasy I-VIII wynosi 10,00 .
Koszt dla oddziału przedszkolnego wynosi 13,00 zł 


Śniadania – tylko dla oddziału przedszkolnego:
mleko, płatki zbożowe, herbata owocowa,
kanapki z serem żółtym, wędlina, pasty, parówki


PONIEDZIAŁEK 09.10

Zupa kalafiorowa (250-300g)

Burger z cebulką (mięso 80-90g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka colesław (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko, soja.


WTOREK  10.10

Zupa pieczarkowa (250-300g)

Krokiety z mięsem (1szt.)

Krokiety z kapustą i pieczarkami (1szt.)

Surówka z  marchwi i pora, natka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: seler, gluten, mleko.


ŚRODA 11.10 

Krem z dyni i marchwi, pestki, natka (250-300g)

Nuggetsy (100g)

Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone, natka, musztarda, jogurt grecki, czosnek 80-100g)

Ziemniaki (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


CZWARTEK 12.10

Zupa z soczewicy zielonej (250-300g)

Polędwiczki w sosie (mięso 80 -100g)

Makaron pene (suchy 50g)

Surówka z kapusty czerwonej, jabłek, oliwka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


PIĄTEK 13.10    

Barszcz biały z jajkiem (150-200g)

Leczo (papryka, pieczarki, cukinia, kiełbasa 200-250g)

Ryż (suchy 40g)                     

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


 WTOREK  17.10

Krem z buraków grzankami, pestkami (250-300g)

Kluski leniwe, masło (180-200g)

Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


ŚRODA 18.10

Zupa ogórkowa (250-300g)

Sznycel z drobiu (mięso 90-100g)

Ziemniaki pieczone (150g)

Surówka z buraków, koper, dymka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK 19.10 

Zupa krem z zielonego groszku (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, polewa jogurtowo-truskawkowa (2szt.)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


PIĄTEK 20.10

Zupa zacierkowa (250-300g)

Sandacz w sosie szpinakowym (ryba 100g)

Ryż (suchy 40g)

Surówka z warzyw mieszanych (80-100g)

Napój.

Alergeny: soja, mleko, gluten, seler, ryba.


PONIEDZIAŁEK 23.10

Barszcz ukraiński (250-300g)

Schab pieczony w sosie (mięso90-100g)

Mizeria (80-100g)

Kopytka (150g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


WTOREK 24.10

Kapuśniak (250-300g)

Zapiekanka włoska (makaron kokardki, filet z kurczaka, groszek zielony, parmezan, pomidorki 250g – 300g).

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


ŚRODA 25.10

Zupa porowa (250-300g)

Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (mięso 80-100g).  

Ryż ( suchy40g)

Sałata.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK 26.10 

Krem z białych warzyw, groszek ptysiowy (250-300g)

Pierogi z mięsem, okrasa (180-200g)

Surówka kapusty czerwonej, jabłek  (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.


 PIĄTEK 27.10 

Zupa pomidorowa (250-300g).

Steki rybne (100g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.


PONIEDZIAŁEK  30.10

Zupa neapolitańska (250-300g)

Gyros, sos jogurtowy z miętą (180-250g)

Ryż (suchy 40g)

Kalarepka, ogórek.

Napój, owoce.

Alergeny: seler, mleko, gluten.


 WTOREK 31.10

Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (150-180g)

Ziemniaki (150-200g)

Mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórki, mozzarella (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


CZWARTEK 02.11 (tylko oddział przedszkolny) 

Zupa jarzynowa (250-300g)

Pierogi z mięsem (180g)

Surówka z marchwi i pora (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.


PIĄTEK 03.11 (tylko oddział przedszkolny)

Zupa pomidorowa z ryżem (250-300g)

Steki rybne (100g)

Surówka z warzyw mieszanych (80g)

Ziemniaki 150g

Napój, owoce.

Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.

Podobne posty

Skip to content