Jadłospis
Styczeń 2019
Koszt obiadów 2019 rok
STYCZEŃ 17 obiadów 93,50 zł
LUTY 14 obiadów 77,00 zł
MARZEC 21 obiadów 115,50 zł
KWIECIEŃ 13 obiadów 71,50 zł
MAJ 20 obiadów 110,00 zł
CZERWIEC 13 obiadów 71,50 zł
Czwartek 03.01.2019
Zupa fasolawa (200-250g)
Ryż zapiekany z jabłkiem, serkiem (200-300g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 04.01.2019
Zupa jarzynowa (200-250g)
Spaghetti z ryby (200- 300g)
Ogórek kwaszony.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, ryba.
Poniedziałek 07.01.2019r.
Zupa meksykańska ( 200-250g)
Kotlet mielony (mięso 80-90g)
Ziemniaki (180-200g)
Surówka z marchwi, jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, seler, gluten.
Wtorek 08.01.2019
Zupa zacierkowa (200-300g)
Pieczeń schabowa (mięso 90-100g)
Ziemniaki (180-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: seler, gluten, jaja.
Środa 09.01.2019
Zupa ogórkowa (200-250g)
Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)
Ziemniaki (180-200g)
Buraczki (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
Czwartek 10.01.2019
Zupa pomidorowa z ryżem (200-250g)
Sznycel z drobiu w sezamie ( mięso 90-100g)
Ziemniaki (180-200g)
Bukiet warzyw (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, sezam, jaja.
Piątek 11.01.2019
Barszcz ukraiński (200-250g)
Naleśniki z twarogiem, truskawki, jogurt (2 szt.)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.
Poniedziałek 14.01.2019
Zupa grochowa (200-300g)
Polędwica duszona w sosie musztardowym ( mięso 80-90g)
Ziemniaki (180-200g)
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidor, ogórek, dymka (80-120g)
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten, gorczyca.
Wtorek 15.01.2019
Barszcz biały (200-250g)
Klopsik z mięsa mieszanego (mięso 80-90g)
Kasza gryczana (sucha 40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, kukurydzy,dymki (80-120g)
Napój
Alergeny: mleko, seler, jaja, gluten.
Środa 16.01.2019
Krupnik (200-250g)
Kotlet schabowy (mięso 80-90g)
Ziemniaki (180-200g)
Fasolka szparagowa (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, seler, gluten, mleko.
Czwartek 17.01.2019
Zarzutka (200-250g)
Filet z drobiu w jarzynach (mięso 90-100g)
Ryż ciemny (suchy 40g)
Surówka z marchwi i jabłek (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 18.01.2019
Zupa pomidorowa (200-250g)
Sandacz w sosie koperkowym (ryba 80-100g)
Ziemniaki (180-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek, dymka (80-120g)
Napój.
Alergeny: ryba, mleko, seler, gluten.
Poniedziałek 21.01.2019
Zupa z soczewicy czerwonej (200-250g)
Kluski leniwe (180-200g)
Surówka z marchwi i brzoskwiń (80-120g)
Napój.
Wtorek 22.01.2019
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (200-250g)
Kotlet pożarski (mięso 80-90g)
Ziemniaki (180-200g)
Sałatka z buraków (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, seler, gluten, mleko.
Środa 23.01.2019
Zupa brokułowo- szpinakowa (200-250g)
Chili con carne (mięso 80g)
Ryż ciemny (suchy 40g)
Ogórek kwaszony, papryka czerwona, dymka (80-100g)
Napój.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Czwartek 24.01.2019
Zupa z zielonego groszku (200-250g)
Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)
Ziemniaki (180-200g)
Surówka z warzyw mieszanych (80-120g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 25.01.2019
Zupa pomidorowa (200-250g)
Ryba pieczona, sos beszamelowy,ser feta ,pomidory suszone (ryba 90-100g)
Ziemniaki (180-200g)
Brokuły, kalafior, pestki słonecznika (80-120g)
Napój.
0p-[