oppman.edu.pl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Start
Email Drukuj

Jadłospis na miesiąc PAŹDZIERNIK

 


Wtorek 01.10


Zupa jarzynowa  (250-300g)

Gulasz z mięsa ind. (mięso 80g)

Kasza gryczana (sucha 40g)

Surówka z ogórków kwaszonych, pomidorów, dymki z oliwką (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.  

Środa 02.10     

Barszcz biały z jajkiem (250-300g)

Krokiety z mięsem 2szt.

Surówka z kapusty czerwonej, jabłek z oliwką (80-120g)

Napój, owoce

Alergeny: gluten, seler. 

Czwartek 03 .10

Zarzutka  (250-300g)

Kotlet drobiowy pieczony w otrębach  (mięso 90-100g)

Marchewka z groszkiem (80-150g)

Ziemniaki  (150-200g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

Piątek 04.10

Barszcz ukraiński  (250-300g)

Ryż zapiekany z jabłkiem i serkiem waniliowym  (200-250g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler. 

Poniedziałek 07.10

Zupa z dyni, pestki dyni  (250-300g)

Strogonow (schab, ogórek, pieczarki, cebula) mięso 80g

Makaron pene  (suchy 40g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler. 

Wtorek 8.10

Zupa  meksykańska  (250-300g)

Pierogi  z mięsem, okrasą  (180-200g)

Surówka  z kapusty kwaszonej, jabłek, natka (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Środa 9.10 

Zupa pomidorowa  z  ryżem  (250-300g)

Sznycel  z  drobiu  w  sezamie  (mięso 90-100g)

Ziemniaki  (150-200g)

Fasolka  szparagowa  (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, sezam, jaja.

Czwartek 10.10

Zupa ogórkowa  (250-300g)

Udko z kurczaka,   pieczone  (180-200g)

Ryż  (suchy 40g)

Leczo  (cukinia, bakłażan, kabaczek, papryka, cebula, pomidory) 80-120g

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Piątek 11.10

Zupa  fasolowa z łazankami  (250-300g)

Ryba  w cieście  (ryba 90-100g)

Ziemniaki  (150-200g)

Brokuły, oliwka, pestki słonecznika (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler, ryba, jaja

Poniedziałek 14.10

Zupa barszcz  biały z kiełbasą , jajkiem  (250-300g)

Spaghetti z mięsem (mięso woł. 80g)

Ogórek małosolny

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, soja, jaja.

Wtorek 15.10

Zupa kalafiorowa  (250-300g)

Klopsiki  w sosie ziołowym (mięso 80-90g)

Kasza pęczak  (sucha 40g)

Buraczki (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

Środa 16.10

Zupa  pieczarkowa z makaronem  (250-300g)

Kotlet schabowy (mięso 80-90g)

Ziemniaki (150-200g)

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, gruszki (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

Czwartek 17.10

Zupa neapolitańska  (250-300g)

Gulasz z mięsa indycz. (mięso 80g)

Kluski śląskie (100-150g)

Surówka z marchwi, kalarepy. Napój.

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja.

Piątek 18.10

Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g)

Naleśniki z twarogiem, truskawki, jogurt - 2szt.

Napój, marchew.

Alergeny: soczewica, seler mleko, gluten, jaja. 

Poniedziałek 21.10

Zupa jarzynowa  (250-300g)

Polędwiczki duszone (80-100g)

Kasza jęczmienna    (100-150g)

Mizeria, koper.

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, seler, gluten. 

Wtorek 22.10 

Zupa fasolowa  (250-300g)

Makaron z twarogiem, polewa truskawki, jogurt (200-300g)

Napój, marchew do chrupania.

Alergeny: gluten, seler, mleko

Środa 23.10 

Barszcz czerwony  (250-300g)

Hamburgiery z cebulką  (mięso 80g)

Ziemniaki (150-200g)

Ogórek kwaszony, papryka czerwona z oliwką,natka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten seler, 

Czwartek 24.10

 Zupa szczawiowo-szpinakowa   (250-300g)

Udziec z kurczaka pieczony (180-200g)

Ziemniaki ( 150-200g)

Surówka z buraczków, rukoli z dodatkiem gruszki (80-120g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Piątek 25.10

Zupa  pomidorowa z makaronem (250-300g)

Steki rybne  (90-100g)

Ziemniaki  (150-200g)

Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłka, natka (80-100g)

Napój, owoce

Alergeny: ryba, seler, gluten, mleko

Poniedziałek 28.10 

Zarzutka   (250-300g)

Pieczeń schabowa w sosie śliwokowym (90-100g)

Kluski lane (100-150 g)

Surówka z marchwi i chrzanu z jogurtem naturalnym (80-100g) .

Napój

Alergeny:  mleko, gluten, seler. 

Wtorek 29.10 

Zupa ogórkowa  (250-300g)

Spaghetti po bolońsku (200-280g0

Surówka z sałaty, papryki i świeżych ogórków (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: gluten, seler, mleko

Środa  30.10

Zupa z zielonego groszku z ryżem  (250-300g)

Kotlet mielony (mięso 80-90g)

Ziemniaki (150-200g)

Buraczki  (80-150)

Napój, owoce.

Alergeny: jaja, mleko, gluten, seler.

Czwartek 31.10

Zupa neapolitańska (250-300g)

Filet z drobiu w sosie curry (mięso 80-100g)

Ryż (suchy 40g)

Mix sałat, pomidor, ogórki, cebula czerwona, oliwka (80-100g)

Napój, owoce.

Alergeny: mleko, gluten, seler.

 


JADŁOSPIS PAŹDZIERNIK
***KLIKNIJ TUTAJ***
INFORMACJE O OBIADACH
***KLIKNIJ TUTAJ***


Procedury wydawania:

1. legitymacji szkolnej
2. duplikatów legitymacji i świadectw
***KLIKNIJ TUTAJ***


Wewnętrzny System
Doradztwa Zawodowego
***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt


Klub Szkolny UNICEF

***KLIKNIJ TUTAJ***


Realizujemy projekt

***KLIKNIJ TUTAJ***


Narodowy Program
Rozwoju Czytelnictwa

***KLIKNIJ TUTAJ***


Ogarnij Inżynierię
"Tajemnice
zielonych dachów" 

***KLIKNIJ TUTAJ*** 



Varsavianistyczna Szkoła
***KLIKNIJ TUTAJ***



Twórcza szkoła
w Europie

***KLIKNIJ TUTAJ***



SZKOLNE KOŁO
WOLONTARIATU
***KLIKNIJ TUTAJ***


Światowy Dzień
Pierwszej Pomocy

***KLIKNIJ TUTAJ***



SP 68
honorowy opiekun
hotelu dla dzikich
owadów zapylających

***KLIKNIJ TUTAJ***





ZDROWO I SMACZNIE
***KLIKNIJ TUTAJ***


***KLIKNIJ TUTAJ***


PROMOCJA ZDROWIA
***KLIKNIJ TUTAJ***



Program rządowy
"Książki naszych marzeń"
***KLIKNIJ TUTAJ***