JADŁOSPIS
KWIECIEŃ 2018 r.
ŚRODA 04.04
Zupa z soczewicy czerwonej (250-300g)
Kluski leniwe z twarogiem (180-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
CZWARTEK 05.04
Krupnik, natka (250-300g)
Polędwiczki w sosie (mięso 80-90g)
Surówka z kapusty czerwonej, jabłek.
Napój.
Alergeny: gluten, seler.
PIĄTEK 06.04
Zupa pieczarkowa, natka (250-300g)
Spaghetti z łososiem (250-300g)
Ogórek kwaszony.
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten, ryba.
PONIEDZIAŁEK 09.04
Barszcz czerwony (250-300g)
Pieczeń schabowa (mięso 80-90g)
Ziemniaki (150-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, mleko, gluten.
WTOREK 10.04
Zupa szczawiowa (250-300g)
Klopsik z mięsa mieszanego (mięso 80g)
Kasza pęczak (40g)
Sałatka z buraków, koper, szczypior, ogórek kwaszony (80-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja.
ŚRODA 11.04
Zupa pomidorowa,natka (250-300g)
Udka z kurczaka pieczone (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka szparagowa (8/0-100g)
Napój, owoce.
Alergeny: jaja, seler, gluten.
CZWARTEK 12.04
Zupa jarzynowa
Gulasz z indyka w jarzynach (mięso 80g)
Kluski śląskie (150g)
ogórek kwaszony
Napój
Alergeny: mleko, seler, gluten
Piątek 13.04
Zupa toskańska (250-300g)
Naleśniki z twarogiem, truskawki, jogurt, śmietana - 2szt.
Napój,
Alergeny: mleko, seler, gluten,jaja.
Poniedziałek 16.04
Zupa brokułowo-szpinakowa (250-300g)
Befstrogonow (schab, pieczarka, ogórek, warzywa (mięso 80g)
Makaron (40g)
Surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek (80-100g)
Napój.
Alergeny: seler, gluten, jaja, mleko.
Wtorek 17.04
Zupa pieczarkowa z makaronem (250-300g)
Kotleciki drobiowe pieczone w otrębach (mięso80g).
Marchewka z groszkiem (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój,owoce.
Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja.
Środa 18.04
Zarzutka (250-300g)
Sznycel drobiowy pieczony w sezamie (mięso 90 –100g)
Brokuły z pestkami dyni, słonecznika (80-100g)
Ziemniaki (150-200g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, seler, jaja,gluten.
Czwartek 19.04
Zupa neapolitańska (250-300g)
Chili con carne (mięso 80g)
Ryż ciemny (suchy 40g)
Surówka z ogórków kwaszonych, marchwi, kukurydzy (80-100g).
Napój. Owoce.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 20.04
Zupa grochowa (250-300g)
Makaron z twarogiem, jogurt, śmietana (200-300g)
Napój,owoce.
Alergeny: jaja, seler, mleko, gluten.
Poniedziałek 23.04
Zupa jarzynowa (250-300g)
Pierogi z mięsem, okrasą (180-200g)
Surówka z kapusty kwaszonej, marchwi, jabłek (80-100g).
Napój.
Alergeny: mleko, gluten, seler.
Wtorek 24.04
Zupa fasolowa z łazankami (250-300g)
Kotlet mielony (mięso 80g)
Ziemniaki (150-200g)
Marchewka z groszkiem (80-100g).
Napój,owoce.
Alergeny: jaja, mleko, seler, gluten.
Środa 25.04
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami (250-300g)
Kotlet schabowy (180-200g)
Ziemniaki (150-200g)
Mizeria (80g)
Napój, owoce.
Alergeny: mleko, gluten, seler,jaja
Czwartek 26.04
Zupa ogórkowa (250-300g)
Filet z drobiu w potrawce (80-100g)
Ryż ciemny (suchy 40g)
Surówka z marchwi, jabłek (80-100g)
Napój, jogurt.
Alergeny: mleko, seler, gluten.
Piątek 27.04
Zupa pomidorowa (250-300g)
Ryba panierowana (100g)
Ziemniaki (150-200g)
Fasolka, żółta, zielona, marchew paski, masło (80-100g)
Napój.
Alergeny: ryba, gluten, seler, mleko.